De toekomst van Rosa Butsi klinkt als muziek in de oren!

Muziek |

‘Overtuigend’, ‘Schitterend’, ‘Een kristallen stem’, ... de complimenten voor singer-songwriter Rosa Butsi zijn haast niet op één hand te tellen. Maar wie schuilt er achter de band Rosa Butsi en wat maakt haar zo goed? Proximus Pickx ging uit op onderzoek!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Roos Denayer won eind 2019 de Brabantse editie van de muziekwedstrijd SoundTrack 2020 en is sinds kort in-house resident bij de Leuvense concertzaal ‘Het Depot’.  Ze kreeg de muzikale microbe van haar Hongaarse oma die tevens haar naam aan de band ‘Rosa Butsi’ heeft verleend. De zachte en warme stem komt van Roos Denayer die samen met bassiste Trui Amerlinck en drummer Jordi Geuens voor een jazzy en dromerig geheel zorgt dat heel wat weg heeft van Trixie Whitley, Daniel Lanois en Lianne La Havas.

Debuut EP: ‘Circle One’

In september 2020 kwam haar debuut-EP uit: ‘Circle One’. Ze werd gefeatured op Radio 1 bij niemand minder dan Ayco Duyster die helemaal weg is van haar eerste album. “Hele mooie meanderende jazzy gitaarcomposities, die op de juiste momenten verrassen en tegen de stroom ingaan. De zachte stem van Roos maakt het helemaal af,” aldus Ayco. Ook in andere media regent het complimenten: volgens de Franstalige krant 'Le Soir' heeft de zachte stem van Roos de kracht om je te doen wegdromen naar de Nevada-woestijn, het regenwoud of alles daartussen!

Heel wat muzikaal talent

De naam voor haar EP ‘Circle One’ is niet toevallig gekozen. Rosa Butsi zingt op haar eerste album immers enkel liedjes met mensen uit haar inner circle. Die intieme kring bestaat uit muzikaal bevriend talent waaronder Artan Buleshkaj en Floor Denil die elk schitterden naast Roos in de nummers AVIA en KAPE. Maar ook de overige vijf songs op het debuutalbum van Rosa Butsi zijn de moeite waard om te beluisteren, met als kers op de taart ‘THE PANTS’: een prachtig dromerig lied waarin Roos met maar liefst vijf medemuzikanten samenwerkt.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top