Van Imschoot (Lierse K.) legt uit waarom heel wat spelers plots niet meer tot de kern behoren

Challenger Pro League | Liers Jeugdproduct Pieter De Schrijver kreeg ook tegen KVC Westerlo een basisplaats van Tom Van Imschoot terwijl er met Maxime Limbombe en Raf Meukens nog eens twee andere jeugdspelers in de selectie zaten. Dat betekende wel dat er enkele meer gevestigde waarden hun plek in de wedstrijdkern moesten afgeven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo werden aanvoerder Ben Santermans, Lommelhuurling Jamal Aabbou, Westerlohuurling Sava Petrov en Simon Van Geet niet weerhouden voor de match tegen Westerlo. Voor Petrov was dat niet abnormaal, want de spits mag contractueel niet spelen tegen zijn werkgever. Al was dat kennelijk niet het enige obstakel.

Coach Tom Van Imschoot legde op de persbabbel (via Lierse TV) klaar en duidelijk uit waarom het viertal er niet meer bij was. "We hebben geprobeerd om heel respectvol te zijn naar een aantal jongens door ze goed op tijd te laten weten dat er volgend seizoen voor hen geen plaats meer zal zijn in onze kern. Niet iedereen ging daar op dezelfde manier mee om. Bij enkele spelers merkten we dat er iets gebroken was en dat ze niet meer voor de volle 100% gemotiveerd waren."

Druppel

En dus werden vier spelers naast de selectie gezet. "We zagen dat ze de klik niet konden maken. Hun trainingsniveau ging omlaag en de oefenmatch tegen KV Mechelen - waarin we de rust in gingen met een 0-5 achterstand - werd dan de druppel. We hebben dan samen gezeten en als goede vrienden besloten om het hier al te laten stoppen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top