Lommel SK speelt maandagavond een levensbelangrijk duel in de strijd om de tweede plaats. Als de Limburgers winnen op het veld van SK Deinze, dan naderen ze tot op twee punten van RFC Seraing en ligt de strijd om de tweede plaats weer helemaal open.
Maar coach Liam Manning kampt wel met wat selectiezorgen in de aanloop van de match tegen Deinze. Zo zullen Kolbeinn Thordarson en Tomas Svedkauskas niet op het wedstrijdblad staan. Beiden vertegenwoordigden vorige week nog hun land en zitten nog in quarantaine. Daarnaast is ook Stijn Wuytens nog niet fit genoeg om weer deel uit te maken van de selectie.

Hierdoor kampen de Limburgers met een acuut probleem op de rechtsachterpositie. Thordarson was daar de laatste weken de vaste pion. Maar door zijn quarantaine moet er naar een alternatief gezocht worden. Dat zou dan aanvoerder Glenn Neven kunnen zijn (die daar eerder dit seizoen ook al speelde), alleen is Neven centraal in de defensie nodig omdat Wuytens dan weer niet fit is. De kans lijkt groot dat youngster Rafik Belghali voor het eerst in de basis zal starten. De 18-jarige rechterwinger mocht enkele weken geleden al 18 minuten debuteren tegen Club NXT.

Ugalde

Topschutter Manfred Ugalde is wel weer van de partij. Door een schoring en door interlandverplichtingen speelde de aanvaller eind februari zijn laatste match voor Lommel. Na meer dan een maand afwezigheid is hij er dus opnieuw bij. Winger 'Tutu' Cejas keerde deze week dan weer terug naar Montevideo City Torque nadat Lommel zijn huurperiode sneller dan verwacht beëindigde.