Voormalig PSG-talenten kijken Parijse club opnieuw in de ogen

UEFA Champions League |

Bayern München ontvangt vanavond niemand minder dan Paris Saint-Germain tijdens de kwartfinale van de UEFA Champions League. Coach Hansi Flick zal zich wellicht stevig achter de oren krabben want zijn doelpuntenmachine Robert Lewandowski ligt in de lappenmand. Gelukkig kan hij rekenen op Choupo-Moting en Kingsley Coman, twee vinnige spitsen met een verleden in Parijs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze kwartfinale is een heruitgave van de finale van de vorige Champions League-campagne. Toen keken beide clubs elkaar in de ogen onder een Portugese sterrenhemel en ging Bayern München met de prijzen lopen. Aanstaande woensdag is het weer van hetzelfde en krijgt PSG eindelijk haar kans om revanche te nemen op die almachtige Duitsers.

De affiche is misschien hetzelfde, maar de teams zijn dat niet. Bij PSG is boegbeeld Thiago Silva naar Chelsea getrokken om zijn voormalige coach Thomas Tuchel bij te staan en bij Bayern ontbreekt rots in de branding Robert Lewandowski. De Poolse goalgetter werd vorige maand nog in Polen tot ridder geslagen en maar die titel kon hem helaas niet beschermen tegen een nieuwe knieblessure. 

Choupo-Moting volksheld in Parijs

“Ach, geen probleem”, moet de Duitse coach van Bayern, Hansi Flick, gedacht hebben. Hij stelde bij afwezigheid van Lewandowski doodgewoon een andere voetballer op die aardig kan ballen. Die voetballer luistert naar de naam Eric Choupo-Moting en hij presteerde afgelopen weekend sterk in Leipzig (0-1), waarin Leon Goretzka in minuut 38 de score opende. Choupo-Moting was alom aanwezig op het veld en dat heeft hij geleerd bij PSG waar hij tussen 2018 en 2020 speelde als spits naast niemand minder dan Kylian Mbappé.

Dankzij zijn knalprestaties op het veld bij PSG versierde Choupo-Moting afgelopen zomer een transfer naar Bayern München. Hij had PSG een aardig handje geholpen tijdens hun laatste Champions League-campagne en dat trok de aandacht in Duitsland. Zo scoorde hij de winning goal in de kwartfinales tegen het Italiaanse Atalanta waardoor PSG kon doorstoten en werd hij voor even een volksheld in Parijs. Datzelfde kunstje kan Choupo-Moting opnieuw uitvoeren maar deze keer niet voor, maar tegen zijn voormalige werkgever: Paris Saint-Germain. Of Hansi Flick Choupo-Moting zal opstellen is nog maar de vraag. Lewandowski vervang je immers niet zomaar en ook die andere Bayern-spits Serge Gnabry loopt over van het voetballend talent. 

Coman op dreef

Op naar die andere ex-PSG-speler met heel wat talent: Kingsley Coman. Zijn verhaal leest als een sprookje: nadat hij jarenlang tot de jeugd van Paris Saint-Germain behoorde, gaf de rijke club hem een kans in de basisploeg. Die greep hij met beide handen en Coman groeide dan ook snel uit tot één van de smaakmakers van de Parijse club. Ook zijn prestaties vielen Bayern München op en die wisten hem in 2015 los te weken bij Juventus, de Italiaanse recordkampioen waar Coman toen ervaring aan het verwerven was. Het was echter vorig jaar dat Coman zichzelf definitief op de voetbalkaart had gezet: tijdens de finale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain scoorde de Parijzenaar het winnende doelpunt tegen zijn ex-club en dat was een keerpunt voor de jonge man.

“Sinds die dag in Lissabon is mijn zelfvertrouwen alleen nog maar toegenomen”, aldus Coman. “Ik speel sindsdien beter en ik denk zelfs dat ik momenteel in de beste fase van mijn carrière zit.” Coman kreeg ook bloemetjes toegeworpen van Hansi Flick. “Hij is één van de beste ter wereld op zijn positie”, aldus de coach van Bayern. Of dat genoeg is om icoon Robert Lewandowski te doen vergeten, zullen we vanavond ontdekken. Dan speelt Coman misschien opnieuw tegen de club waar het voor hem allemaal mee begon: Paris Saint-Germain.

Het speelschema van de kwartfinales:

Woensdag 7 april 2021:

UEFA Champions League Multilive: vanaf 20:15 op Proximus Sports 1
Bayern München - Paris Saint-Germain: vanaf 20.50 uur op Proximus Sports 2
FC Porto - Chelsea: vanaf 20.50 uur op Proximus Sports 3

Volg alle wedstrijden van de UEFA Champions League via de kanalen van Proximus Sports. Het verdere verloop van de Champions League kan je volgen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top