Wat waren de spannendste momenten uit Big Brother (Play4)?

Films |

Komende donderdag sluit het Big Brother-huis na honderd dagen onherroepelijk de deuren. Gisteren moest Michel, vlak voor de finish, het huis noodgedwongen verlaten waardoor Liese, Nick en Jill zullen strijden voor de prijzenpot. Proximus Pickx kijkt reikhalzend uit naar de spannende finale maar blikt ook even terug. Want wat waren nu weer de hoogtepunten van dit seizoen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sociale media op non-actief

Amper een dikke maand nadat Big Brother de deuren van het huis had geopend, besloten de makers van het programma dat de socialemediakanalen van Big Brother voor een tijdje op non-actief gingen. De reden hiervoor waren de online haatboodschappen die kijkers in grote getalen hadden geschreven aan het adres van de kandidaten. Big Brother had haar volgers op sociale media enkele dagen voor de mediastop al eens gevraagd om het beleefd te houden, maar die oproep werd in de wind geslagen.

Matt kiest voor 15.000 euro uit de pot en vertrekt

Geheel onverwachts kwam Big Brother enkele weken geleden met een uniek voorstel. Elk van zijn bewoners kreeg de optie om 15.000 euro uit de groepspot te winnen op voorwaarde dat hij/zij dan onmiddellijk het huis zou verlaten. Kandidaat Matt (20) ging als enige in op dat unieke voorstel en graaide op die manier 15.000 euro uit de prijzenpot die later op zijn bankrekening zou worden gestort.

Met dit geld zou hij naar verluidt zijn studieschulden kunnen afbetalen en een goede start in het leven kunnen bemachtigen. “Zou jij dezelfde keuze hebben gemaakt als je in mijn schoenen stond?”, schrijft Matt op zijn Instagram-account. “Ik wil ook iedereen bedanken voor de liefde, positiviteit en support tijdens mijn deelname aan Big Brother.”

Julie’s vertrek en vriendschappelijke relatie met Michel

Julie moest als laatste kandidaat het huis verlaten en dat vlak voor de finale. Zij moest daarmee ook afscheid nemen van haar buddy in het huis Michel, met wie ze het aardig kon vinden. De broer van Julie vertelde haar tijdens het korte weerzien met familie en vrienden dat haar vriend zich vragen stelt bij de hechte band die Julie onderhoudt met Michel. Volgens Julie is de band enkel maar vriendschappelijk, toch begrijpt ze dat de intimiteit tussen hen twee verkeerde indrukken kan opwekken. 

Patrick werd grootvader

De 59-jarige Patrick kreeg na enkele weken heugelijk nieuws van het thuisfront: hij was voor het eerst grootvader geworden en kreeg daarom gelukwensen van Big Brother. De Schotenaar kon zijn tranen natuurlijk niet bedwingen en iedereen feliciteerde Patrick dan ook met het fijne nieuws. Niet veel later werd Patrick naar huis gestemd door de kijkers en dat deed hij met opgeheven hoofd: hij had een fijne tijd en kon eindelijk zijn kleinkind ontmoeten.

Het plotse vertrek van Theo

De 54-jarige Amsterdamse Theo voegt altijd de daad bij het woord, ook al is dat woord soms stevig. Hij kreeg van Big Brother enkele maanden geleden de waarschuwing dat hij wat gas terug moest nemen en dat deed de man nadenken over zijn toekomst in het huis. “Toen je zei: pas een beetje op met schelden en ik die waarschuwing kreeg, ging de knop definitief om”, zei Theo aan Big Brother waarop hij zijn vertrek aankondigde. “Ik weet hoe ik ben. Ik ga dan stomme uitspraken doen of domme dingen uithalen. Ik zie er het nut niet van in om te blijven. Ik ga naar huis”, besloot de Amsterdammer. 

'Big Brother' is elke weekdag te zien na 22u30 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. De live aflevering vindt elke donderdag plaats om 21u30. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top