Lommel heeft lot weer in eigen handen na verlies van Seraing

Sport | RFC Seraing is er zaterdag niet in geslaagd om punten te rapen bij kampioen Union Sint-Gillis. De Luikenaars konden - zonder prijsschutter Mikautadze - geen vuist maken en verloren met 2-0. De Brusselse doelpunten kwamen van Burgess (55.) en Teuma (95.).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door deze nederlaag krijgt Lommel SK opnieuw haar lot in eigen handen. De Limburgers begonnen de speeldag met een achterstand van vijf punten, maar kunnen maandag tot op twee punten naderen van RFC Seraing. Lommel moet dan wel de volle pot meegraaien op het veld van SK Deinze.

Als Lommel haar vier resterende wedstrijden wint, dan is het zeker van de tweede plaats in het eindklassement. Op de slotspeeldag staat namelijk nog de clash tussen Lommel en Seraing op de kalender. Vier zeges zouden Glenn Neven en co dus sowieso voorbij Seraing brengen, ongeacht de resultaten van de andere wedstrijden.

Weinigen gegeven

Lommel slaagde er in haar vorige drie seizoenen in 1B niet in om meer dan twee opeenvolgende wedstrijden te winnen. Ook dit seizoen leek dat lang een issue, maar uiteindelijk slaagden de Limburgers er tussen speeldag 15 en speeldag 17 in om drie achtereenvolgende zeges te boeken. Momenteel heeft Lommel ook een reeksje van drie lopen na zeges tegen Club NXT, KVC Westerlo en Lierse Kempenzonen.

Zeven opeenvolgende zeges boeken (de drie reeds gewonnen matchen en dan de vier resterende matchen) was nog maar weinig teams gegeven in 1B. Lierse SK slaagde erin in 2017-2018, KV Mechelen boekte negen opeenvolgende zeges in 2018-2019 en Union Sint-Gillis kon dit seizoen elf opeenvolgende zeges boeken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top