Grosjean (Seraing) pept troepen op voor 'money time': "Mentaal en fysiek zijn we klaar voor de eindspurt"

Sport | RFC Seraing staat dit weekend misschien wel voor een cruciale wedstrijd in de race richting tweede plek. Als de Luikenaars ook na deze speeldag de huidige voorsprong van vijf punten kunnen behouden (of uitbouwen) ten opzichte van Lommel, dan lijken ze goed op weg naar de tweede plaats en de daarbij horende promotiefinale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar makkelijk zal dat zeker niet worden. Les Métallos staan voor de aartsmoeilijke verplaatsing naar het Joseph Mariënstadion. Dat is de oninneembare thuishaven van kampioen Union Sint-Gillis. De Brusselaars verloren dit seizoen nog niet in eigen stadion en stonden ook nog maar één keer een gelijkspel toe. Al kan de ontlading na het behalen van de titel misschien wel voor concentratieverlies zorgen?

Volgens Marc Grosjean (ex-coach van Union en momenteel T2 bij Seraing) liggen er alvast kansen in het Dudenpark. "We zitten nu in money-time", stelt de coach op de officiële website van zijn club. "Maar iedereen is klaar om alles op alles te zetten. Zowel mentaal als fysiek staat iedereen op scherp om de laatste rechte lijn in te gaan. We weten dat we ons lot in eigen handen hebben en het behalen van de tweede plek zou een mooie beloning zijn voor deze fantastische spelersgroep."

De assistent van Emilio Ferrera weet alvast wat er nodig is om het beoogde doel te behalen. "We moeten zelfbeheersing tonen, onze emoties goed kanaliseren en een heldere kijk op de zaken behouden," aldus Grosjean. "Dat zijn de parameters die straks de doorslag gaan geven. We moeten alles op alles zetten tegen Union en ik ben er zeker van dat ook zij er vol voor zullen gaan."

Voor de clash in het Dudenpark kan Seraing niet rekenen op de geschorste Kilota en ook topschutter Mikautadze zou er niet bij zijn. Hij kwam geblesseerd terug vanuit Georgië en zit normaliter niet in de kern.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top