Messi, Ramos, Donnarumma… Van deze spelers loopt het contract over drie maanden af

Sport | Terwijl het seizoen op zijn laatste benen loopt, maken enkele grote voetbalvedetten zich op voor de zomertransfers. De vrije spelers komen voor de keuze te staan: of ze verbinden zich aan een nieuwe club van hun keuze, of ze verlengen hun avontuur bij hun huidige club (of ze hangen de voetbalschoenen aan de haak). Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lionel Messi

Begin 2021 brandde de vraag naar zijn eventuele vertrek uit FC Barcelona in Catalonië op ieders lippen. De zesvoudige Gouden Bal-winnaar stond op het verlanglijstje van grote clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City. Maar sindsdien is er veel veranderd. FC Barcelona heeft een nieuwe voorzitter en de relatie tussen Joan Laporta en La Pulga is goed. De kans dat de Argentijn in Barcelona blijft, is gestegen. Laporta bereidt een contractverlenging voor, maar die laatste stelt volgens journalist Fermin de la Calle enkele voorwaarden: aan de geflopte inkomende transfers moet een einde komen. Om die reden zocht het nieuwe bestuur al contact met de entourage van Erling Haaland. Messi hoopt bovendien op een betere verstandhouding met trainer en bestuur. Hij hoopt ook op een betere doorstroming van jonge talenten richting A-ploeg, zoals Moriba, Pedri en Fati. Realistische voorwaarden voor de club? Het antwoord volgt in de komende weken…

Sergio Ramos en Luka Modric

Concurrent Real Madrid zal ook een aantal contractuele kwesties moeten aanpakken, en die zijn niet de minste. Met het verstrijken van de contracten van Sergio Ramos (35) en Luka Modric (35) in juni, zullen twee steunpilaren van het Real Madrid van Zinedine Zidane hun club deze zomer waarschijnlijk zonder transfervergoeding verlaten. Wat Modric betreft lijken de onderhandelingen vlot te verlopen. De Kroaat zal zijn avontuur in de Spaanse hoofdstad hoogstwaarschijnlijk verderzetten. Ramos langs zijn kant heeft de goesting in een verlengd verblijf in Madrid nooit onder stoelen of banken gestoken. Maar de twee partijen komen vooralsnog niet tot een akkoord wat het financiële plaatje betreft.

Gianluigi Donnarumma

De 22-jarige AC Milan-doelman wordt al enkele jaren beschouwd als waardige opvolger van zijn naamgenoot Gianluigi Buffon in de Squadra Azzura, en heeft al naam gemaakt in de Serie A met meer dan 205 wedstrijden op zijn naam. Zijn jonge leeftijd en uitstekende prestaties trekken duidelijk veel aandacht, ook van PSG. Met een geschatte marktwaarde van 60 miljoen euro zou de club die erin zou slagen de Italiaanse international gratis te werven, een gouden zaak doen. De Rossoneri hebben al twee voorstellen tot contractverlenging aangeboden aan de doelman, maar die houdt vooralsnog de boot af.

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum

De Nederlandse spits speelde met Olympique Lyonnais een uitstekend seizoen tot dusver: hij scoorde 14 keer in 30 competitiematchen. Hij heeft met zijn 26 jaar nog veel goede jaren voor de boeg. Het is dus logisch dat de kapitein van Lyon erg gewild is. Hij is een grote hit bij clubs als PSG, Liverpool, AC Milan en Juventus. Ook FC Barcelona en de Nederlandse T1 Ronald Koeman zijn gecharmeerd door Depay. Ook Georginio Wijnaldum zou een toekomst kunnen hebben bij Barça, komende van Liverpool. Op zijn dertigste heeft de middenvelder bedenktijd gevraagd aan het bestuur van de Reds, maar volgens de geruchtenmolen staat hij op het verlanglijstje van Koeman, en zou de speler al besloten hebben in het voordeel van de Blaugrana.

David Alaba

Op 28-jarige leeftijd is de Oostenrijker op het hoogtepunt van zijn carrière en zijn veelzijdigheid is voor veel Europese trainers als een droom die uitkomt. De verdediger heeft zijn contract met Bayern München niet kunnen verlengen, dus hij zal waarschijnlijk deze zomer Beieren verlaten. Op dit moment heeft Real Madrid de grootste kans om de tweevoudige Champions League-winnaar binnen te halen.
 
Andere grote namen die ook beschikbaar zullen zijn in juni van dit jaar: Sergio Aguero, Zlatan Ibrahimovic, Jerome Boateng, Lucas Vazquez, Hakan Calhanoglu, Arkadiusz Milik, Julian Draxler, Edinson Cavani, Juan Bernat, Florian Thauvin...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top