Belgische voetballer Eden Hazard kondigde donderdagmiddag aan dat hij zijn sportieve carrière op pauze zet, vanwege de vele blessures die hij de laatste seizoenen opliep. Hazard zal van zijn recentste blessure gebruik maken om België te vertegenwoordigen tijdens toekomstige toernooien in FIFA 21. De ex-kapitein van de Rode Duivels zal voortaan de virtuele kapiteinsband van de eDevils dragen.

 

Het nieuws sloeg in als een bom, zowel in de echte als in de virtuele voetbalwereld. Eden Hazard, kapitein van de Rode Duivels, zet zijn sportieve carrière op pauze om zich toe te leggen op zijn ware passie: gaming. Hij sluit zich aan bij de eDevils op FIFA 21. Dankzij zijn uitgebreide ervaring als leider van het nationale elftal, mag Hazard ook de kapiteinsband dragen.

Eden Hazard heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken: hij is een grote fan van videogames. Enkele jaren geleden vertelde de voetballer zelfs aan de pers dat hij voor trainingen vaak een speelsessie inplant, als hulpmiddeltje tegen stress.

Het spreekt voor zich dat de twee laatste seizoenen niet mals geweest zijn voor onze landgenoot. Hazard liep sinds zijn transfer naar Real Madrid een tiental verschillende blessures op en miste daardoor maar liefst 56 wedstrijden. Ook het coronavirus deed een duit in het zakje, door de dribbelkont twee weken aan de kant te houden. Een aderlating voor de Madrileense club, die meer dan 160 miljoen euro voor hem op tafel legde.

De beslissing van Hazard doet uitschijnen dat de lange rustperiode zwaar op hem gewogen heeft. Hij sluit zich onmiddellijk aan bij de eDevils, onze nationale ploeg op FIFA 21. De Rode Duivel is dus terug van weggeweest, ditmaal met een controller in de hand. We kijken alvast uit naar de eerste virtuele resultaten van de grote atleet.

Copyright : Mark Robinson