Nog drie speeldagen en de reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit erop. Enkele ploegen blijven volop strijden voor een ticket richting Play-off I. Anderlecht valt momenteel net buiten de top vier, maar heeft alles nog in eigen handen. Al is het programma nog loodzwaar voor paars-wit, met op Paasmaandag de trip naar Antwerp.
Met nog drie speeldagen te gaan is het misschien niet slecht om even een korte situatieschets te maken van de huidige stand van zaken voor Play-off I. Leider Club Brugge is met zijn straat voorsprong op de rest al zeker van deelname. Daarnaast moet het al zwaar verkeerd lopen wil eerste achtervolger Antwerp POI niet halen. Een vier op negen volstaat voor The Great Old.

RSCA heeft 9 op 9 nodig

Momenteel zitten ook KRC Genk en KV Oostende in Play-off I, al wordt het zeker nog knokken voor hen. Oostende en Anderlecht hebben namelijk evenveel punten, 49 in totaal. De Kustboys wonnen echter meer wedstrijden dan Anderlecht, waardoor zij op de vierde plaats staan en niet Anderlecht. Met thuisduels tegen Waasland-Beveren en Cercle Brugge en een verplaatsing naar Beerschot hebben zij wel het makkelijkste programma van alle kanshebbers.

Vermits Genk nog een rechtstreeks duel met Antwerp moet uitvechten op de laatste speeldag, zijn er nog kansen voor Anderlecht om zich te plaatsen. Dan moeten de jongens van Vincent Kompany wel een negen op negen halen. In dat geval zijn ze zeker van deelname aan Play-off I. Maar het paars-witte programma is niet mals. Maandag wacht de trip naar Antwerp, nadien volgt nog een thuisduel tegen Club Brugge en een bezoekje aan STVV.

Geen Van Crombrugge meer dit seizoen

Wie niet meer zal opdraven dit seizoen is doelman Hendrik Van Crombrugge. De 27-jarige goalie maakte dit jaar furore onder de lat bij Anderlecht, maar moest tijdens het seizoen een rugoperatie ondergaan. Intussen kende hij een terugval tijdens zijn revalidatie, waardoor zijn seizoen erop zit. Kompany moet dus straks rekenen op de niet onbesproken Timon Wellenreuther om de nul te houden.

Bij Antwerp was er wel goed nieuws te bespeuren vanuit de ziekenboeg. Alle blessures zijn op dit moment verleden tijd. Jérémy Gelin is hersteld van zijn hamstringletsel en trainde deze week opnieuw met de groep. Mits een goeie trainingsweek zonder terugval kan de centrale verdediger klaar raken voor de match van maandag tegen Anderlecht.

Gelin zal zich ongetwijfeld nog in deze eindfase van de competitie in de kijker willen spelen. Antwerp huurt de speler namelijk van het Franse Rennes, maar bedong geen aankoopoptie. Hierdoor keert Gelin straks terug naar Frankrijk. Maar blijft hij bij Rennes? Of versiert hij met zijn prestaties bij Antwerp een transfer?

Kijk op maandag 5 april naar het topduel tussen Antwerp en Anderlecht vanaf 18u15 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.