Engeland-Polen en Bosnië-Frankrijk op de affiche van de derde speeldag in de WK-kwalificaties

Sport | Voor de derde keer in een week tijd maken op verschillende Europese voetbalvelden de nationale selecties zich op voor kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2022 in Qatar. Op het programma staan deze derde speeldag Engeland-Polen en Bosnië en Herzegovina-Frankrijk, woensdag om 20u35 te zien op de kanalen van Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De clash in groep E vindt dinsdag al plaats. Terwijl de Belgen het in Leuven tegen Wit-Rusland opnemen (live te volgen op VTM vanaf 20u25), zenden de antennes van Eleven Sports vanuit het City Stadium in Cardiff de wedstrijd Wales-Tsjechië uit. De twee vorige tegenstanders van de Rode Duivels zullen tot de laatste snik strijden om het tweede ticket voor de wereldbeker in 2022. Zullen de Tsjechen, die tegen de troepen van Roberto Martinez zaterdag overeind bleven, dinsdag de eerste plaats uit handen geven, of zullen de Belgen die zelf moeten komen halen?
 
Opgepast voor Lewandowski
 
In poule G is Nederland er tegen Gibraltar op uit om een tweede opeenvolgende overwinning te behalen. Na een zure nederlaag tegen Turkije heeft Oranje tegen het bescheiden Letland weer de rug gerecht. De troepen van Frank de Boer weten maar al te goed dat ze zich geen misstappen meer kunnen veroorloven tot ze nog eens tegenover de Turken staan, die zaterdag tegen het Noorwegen van Erling Haaland nog toonden wat ze waard zijn.
 
Met zeven doelpunten in twee wedstrijden – waarin ze het eigen doel schoon hielden – hebben de Engelsen een vliegende start genomen in poule J. De Three Lions walsten op eigen veld over San Marino en waren dominant in Albanië. Woensdag om 20u45 staan Harry Kane en de zijnen tegenover een sterkere tegenstander met het Polen van Robert Lewandowski. De Wit-Roden hopen nog altijd dat ze op hun goalgetter kunnen rekenen nadat die zondag tegen Andorra geblesseerd van het veld hinkte. Volgens bondscoach Paulo Sousa is de Bayern-spits vooral uit voorzorg aan de zijlijn gezet omwille van pijn aan de rechterknie. Zijn deelname tegen Engeland in Wembley hangt toch aan een zijden draadje.
 
Pjanic en Cimirot willen de Fransen doen vallen
 
De Fransen liggen alleen op kop in groep D en zakken af naar Bosnië en Herzegovina met de bedoeling om weer drie punten te pakken. Les Bleus boekten afgelopen weekend hun eerste overwinning tegen Kazachstan nadat Oekraïne hen thuis onder controle wist te houden. Didier Deschamps en de zijnen hebben momenteel twee punten voorsprong op Finland en Oekraïne. Ze liggen drie punten voor op de Bosniërs die tot op heden nog maar één wedstrijd speelden. Het is dus misschien spannender in de poule dan het lijkt. Miralem Pjanic (ex-Lyon), Romein Edin Džeko en Gojko Cimirot (Standard) geven hun ploeg hoop op een deelname aan hun eerste wereldbeker sinds 2014.
 
Italië lijkt dan weer goed op weg om een plekje in het tornooi te bemachtigen nadat ze in 2018 samen met Nederland de grote afgezige waren. De Squadra Azzurra teert momenteel op twee overwinningen tegen Noord-Ierland en Bulgarije. In Litouwen zouden de mannen van Gianluigi Donnarumma opnieuw de bovenhand moeten kunnen nemen. In poule C kan alleen Zwitserland (6 punten) de glorieuze terugkeer van de Italianen op het WK nog saboteren.
 
Volg de mooiste wedstrijden in de kwalificatierondes voor het WK 2022 op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
De kalender voor de uitzendingen van speeldag 3:
 
Dinsdag 30 maart:
Gibraltar – Nederland: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
Wales – Tsjechië: vanaf 20u35 op Eleven Sports 3

Woensdag 31 maart:
Engeland – Polen: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
Bosnië en Herzegovina – Frankrijk: vanaf 20u35 op Eleven Sports 2
Litouwen – Italië: vanaf 20u35 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top