Carpool Karaoke en rieslingroes in tweede aflevering van ‘De Mol’

Vorige week bleven er nog tien kandidaten over in ‘De Mol’, dus moesten er zondag onverbiddelijk twee naar huis. Iedereen kon dus maar beter bij de pinken blijven. Dit is wat ons bijbleef na de tweede aflevering van ‘De Mol’.

In de eerste opdracht van de dag begonnen vier kandidaten aan een wel erg letterlijke Carpool Karaoke: in een zwembadje in de laadruimte van een vrachtwagen Duitse klassiekers kwelen. Sven zei in de eerste aflevering nog dat hij niets had met Aalst carnaval, maar in deze aflevering bombardeert hij zichzelf tot “schlagerkoning”. Om dan zo vals en uit de maat te zingen dat zijn lied niets had opgebracht, zelf als de andere kandidaten de juiste woorden hadden geraden. Slecht gespeeld van Sven, maar eigenlijk veel te opvallend om van mollenwerk te spreken.
 
Annelotte leert Kevin intussen piano spelen, want hij heeft dat nog nooit gedaan en zij heeft wat ervaring. Ze kon hem, als ze van kwade wil was, dus makkelijk naar de verkeerde noten leiden. Totdat Katrien zijn vooruitgang kwam gadeslagen, zat hij ook een pak verkeerde noten te spelen. Uiteindelijk was het dan ook hij die als enige geld verloor met de opdracht. En wie weet hoeveel keer hij de chauffeur van de vrachtwagen op de rem deed staan, waardoor het andere team in de problemen kwam…
 
Een feestelijk glaasje alcohol is wel vaker op zijn plaats in ‘De Mol’ en het land van de riesling is geen uitzondering. Een steile afdaling met een plateau wijnglazen in de hand: iedereen die als jobstudent terrasjes heeft bediend, weet hoe moeilijk het kan zijn om niet te morsen. Hier mocht horeca-uitbater Sven geen enkele misstap begaan en hij werkte de afdaling dan ook in een vlot tempo af. De glazen van Annelotte sneuvelden vrijwel meteen, die van Lennart waren na de afdaling net iets te leeg. Jasmien vond het dan weer zonde om het lekkere goedje verloren te laten gaan en liet de wijn in haar keelgat verdwijnen. Met een stuk in haar kraag was het wel erg makkelijk om een glas te laten vallen.

Wie is verdacht?

Na een avondje in een “rieslingroes”, zoals Gilles het zo mooi verwoordde, reden de kandidaten (met een BOB aan het stuur uiteraard) weer richting slaapplaats. Of toch niet? We kregen meteen flashbacks naar de dronken museumroof van enkele jaren geleden, want de gps leidde de kandidaten niet naar hun bed, maar naar een bunker. De opdracht was echter wat passiever dan toen, want ze konden 3.000 euro verdienen door helemaal niets te doen. Maar dan zou er ook uit elk team iemand naar huis moeten. Als ze echter een code ontcijferden en op een rode knop duwden, konden ze zichzelf voor de eliminatie veilig stellen en moesten er twee kandidaten uit het andere team naar huis. Uiteraard ging iedereen voor de knop - het spel is nu eenmaal het spel.
 
Uiteindelijk drukten beide teams met slechts enkele seconden verschil – als we de montage mogen geloven – op de rode knop. Dami, Sven, Kevin, Noah en Philip waren in gevaar, de anderen waren al zeker dat ze er in de volgende aflevering nog bij zouden zijn. Kevin en Dami, twee kandidaten die op enkele lijstjes van mollenjagers waarschijnlijk best hoog stonden, lagen onverbiddelijk uit het spel.
 
Wie zijn dan nu de verdachten? Annelotte blunderde in twee opdrachten wat, terwijl Jasmien gretig wijn nuttigde en ook heel snel besloot dat er in de laatste opdracht niet voor geld gespeeld zou worden. Bovendien plantte zij eerder die avond al een zaadje over mogelijke vrijstellingen. Zou de mol voor het derde jaar op rij een jonge, blonde vrouw kunnen zijn? Is het heel toevallig, of net een truukje om op het verkeerde been te zetten?
 
Of moeten we Philip, die zich tijdens de laatste opdracht versprak over de inzet en dus misschien wel voorkennis had, beter in de gaten houden? Hij gaf ook aan dat hij één kandidaat op het oog had, en dat kan vroeg in het spel een groot risico zijn. Of misschien is hij wel al zeker dat hij er tot het einde in blijft.

Bekijk ‘De Mol’ elke zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Volg het spoor van De Mol en lees ook onze andere artikels via deze link.

Films

Bekijk alles
Top