LaMarcus Aldridge sluit zich aan bij Nets: Brooklyn gaat voor niets minder dan een NBA-titel

Basketbal | Na James Harden en Blake Griffin hebben de Nets vanavond een nieuwe All-Star aangetrokken in de persoon van LaMarcus Aldridge. Hoewel zijn goede jaren misschien achter hem liggen, kan hij met zijn 35 jaar de franchise toch helpen in de race om de NBA-titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

LaMarcus Aldridge is een speler wiens naam de afgelopen weken vaak ter sprake kwam en dat is niet voor niets. De Spurs wilden hem ruilen op de handelsmarkt, maar zonder succes, de speler en de franchise gingen uiteindelijk uit elkaar op donderdagavond. Twee dagen later, terwijl hij verwacht werd naar Miami te gaan of terug naar de Portland Trail Blazers, waren het uiteindelijk de Nets die hem binnenhaalden.  
 
Een franchise die al hyperactief is op de markt sinds ze in januari James Harden aannam in ruil voor een groot deel van haar jonge en veelbelovende staf en een paar toekomstige rondes van de draft. Twee weken geleden was het Blake Griffin die, eveneens vrij na een buy-out, in verband werd gebracht met de Nets.
 
Doel: de titel
 
Met Aldridge telt Steve Nash nu 6 All-Stars of vroegere All-Stars in zijn team: Kevin Durant, James Harden, Kyrie Irving, Blake Griffin en DeAndre Jordan. Natuurlijk, de voormalige Spurs-speler is ver van zijn beste niveau, maar hij heeft nog steeds een gemiddelde van 13,7 punten en 4,5 rebounds dit seizoen. Het is niet hij alleen die de Nets een wedstrijd zal doen winnen, maar zijn ervaring zal een mooie toevoeging zijn.
 
Maar de keuze doet veel stof opwaaien, vooral op de sociale netwerken vinden mensen dat spelers als Griffin en Aldridge enkel hun franchise verlaten om voor het einde van hun carrière nog eens de titel binnen te halen. Een theorie die wringt bij Enes Kanter. De spil van Portland reageerde op een tweet waarin werd uitgelegd dat de Nets nog een plaatsje vrij hadden in hun ploeg. Kanter antwoordde: "Thanos? Of misschien Jezus".
 
De Nets zijn nu dus meer dan ooit gewapend, op papier, om voor een NBA-titel te gaan. Tegenstanders zullen veel werk moeten verzetten om dit team ongerust te maken. Hoewel ze toch hun evenwicht zullen moeten vinden, vooral in de verdediging. Het is aan Steve Nash om alles in goede banen te leiden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top