Een paasvakantie vol prachtige animatiefilms dankzij de Proximus VOD-catalogus

Je kinderen drie weken zoet houden is geen sinecure, dat weten we inmiddels maar al te goed. Gelukkig heeft Proximus Pickx een grote catalogus met films die je met het hele gezin kan kijken. We kozen voor jou enkele Dreamworks-films uit die zowel voor jong als (iets) oud(er) leuk zijn ... Beschikbaar 

Shrek de Derde

In deze sequel van 'Shrek' moeten Shrek en Fiona zich voorbereiden op het koningschap omdat koning Harald ziek is. Maar eigenlijk hebben de twee geen zin om hun moeras te verlaten en het koninkrijk te besturen. Shrek besluit om samen met zijn vrienden op zoek te gaan naar een geschikte troonopvolger. Hij zal zich evenwel moeten haasten, want de veiligheid van het rijk wordt bedreigd door Prince Charming.
 
De producenten van deze animatiefilm hebben hun best gedaan om jong en oud te plezieren. Kinderen zullen ongetwijfeld kunnen lachen met de doldwaze avonturen van Shrek en Fiona, maar ook volwassenen komen aan hun trekken. De soundtrack van de film bevat nummers van gerenommeerde rockers als Led Zeppelin, The Ramones maar evengoed werk van Eels en de R&B-zangeres Macy Gray. Wie goed oplet, kan trouwens enkele verwijzingen naar Monty Python ontdekken in de film. Wist je trouwens dat je via onze VOD catalogus ook alle andere Shrek-films kan zien?

'Shrek de Derde' is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!
 

Spirit: Stallion of Cimarron

De wilde mustang Spirit is heer en meester over de weidse prairies van het westen, tot hij door een kolonel gevangengenomen wordt. De mensen doen er alles aan om de trotse hengst te temmen, maar Spirit blijft koppig weerstand bieden. Op een dag helpt de kleine indianenjongen Little Creek de mustang om te ontsnappen uit het fort. Tussen het paard en de jongen ontstaat een diepe vriendschap en samen beleven ze tal van avonturen.
 
Deze film werd niet voor niets genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm. In tegenstelling tot veel andere animatiefilms hebben de viervoetige hoofdrolspelers geen antropomorfe kenmerken en communiceren bijgevolg niet als mensen. Regisseurs Kelly Asbury en Lorna Cook kozen ervoor om de paarden realistischer in beeld te brengen, wat de film ten goede komt. Voeg daarbij een spannend verhaal en de filmmuziek van Hans Zimmer en Bryan Adams, en je hebt een avond filmplezier.
 
'Spirit: Stallion of Cimarron' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!
 

Calamity Jane

We blijven nog even in het Wilde Westen met 'Calamity Jane'. In het Amerika van de jaren 1860 trekt de 12-jarige Martha Jane Cannary met haar familie naar het Westen van de Verenigde Staten, op zoek naar een beter leven. Wanneer haar vader gewond raakt, moet ze letterlijk en figuurlijk de teugels in handen houden om haar broertje en zusje in veiligheid te brengen. De stoere Martha laat zich niet kennen, zeker niet wanneer ze anders wordt behandeld omdat ze een meisje is. Wanneer ze onterecht van diefstal wordt beschuldigd, vlucht ze en beleeft ze allerlei spannende avonturen.
 
'Calamity Jane' is nog een van de weinig animatiefilms die met de hand getekend zijn en is daarom alleen al de moeite van het bekijken waard. Bovendien is de krachtige rol die Martha Jane in het verhaal speelt ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel jonge kijkers. Deze animatiefilm won de juryprijs voor Beste Kinderfilm op het Nederlandse filmfestival Cinekid.
 
'Calamity Jane' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!
 


Volgende films kan je ook terugvinden in de Proximus VOD-catalogus:

'Paddington 1 en 2', 'Robinson Crusoe', 'Ballerina', 'Bigfoot Junior', 'Corgi', 'Pinocchio', 'Bigfoot Family', 'Yakari', 'Surf's Up', 'Baas in eigen Bos 1 en 2', 'Stuart Little', 'Angry Birds - De Film', 'Pieter Konijn', 'Antz', 'Bee movie', 'The Boss Baby', 'The Croods', 'Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur', 'Flushed Away', 'Home', 'Hoe Tem je een Draak 1 en 2', 'Kung Fu Panda 1, 2 en 3', 'Madagascar 1, 2 en 3', 'Megamind', 'Monsters Vs. Aliens', 'Mr. Peabody & Sherman', 'Over the Hedge of Beesten bij de buren', 'Penguins of Madagascar', 'Puss in Boots', 'De Vijf Legendes', 'De Prins van Egypte', 'Shark Tale', 'The Road To El Dorado', 'Shrek 1 en 2, 'Shrek Forever After', 'Trolls', 'Turbo', 'Sinbad: Legend of the Seven Seas', 'Wallace & Gromit: The Curse of the Were-rabbit'.

Nieuws

Bekijk alles
Top