ESL lanceert nieuwe wereldwijde competitie voor mobiele games

Door Proximus

Deel dit nieuws

ESL start volgende maand met een nieuwe wereldwijde mobiele e-sportsseizoen. Dat heeft de organisator gisteren bekendgemaakt. De Mobile Open vond eerder al in Noord-Amerika en Europa plaats, en breidt nu uit naar Azië, Oceanië, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het eerste seizoen begint op 12 april en heeft een prijzenpot van meer dan 500 000 euro.

Games op de smartphones zijn de afgelopen jaren big business geworden, en dat is ook ESL niet ontgaan. De organisator organiseert daarom in april de eerste wereldwijde competitie, exclusief voor mobiele games. ESL heeft akkoorden met uitgevers als Gameloft, Supercell, Riot en Tencent om hun games in een competitief format te gieten.

De line-up van ESL Mobile bestaat uit heel wat populaire games: Asphalt 9: Legends, Brawl Stars, Clash of Clans, Clash Royale, League of Legends: Wild Rift, Legends of Runeterra en PUBG Mobile zijn van de partij. Het eerste seizoen vindt volledig online plaats, maar voor latere eindrondes zullen volwaardige evenementen georganiseerd worden.

De seizoenen bestaan uit twee verschillende formats: de ESL Mobile Open en de ESL Mobile Challenge. Deelnemers moeten telkens een ladder en een play-in doorlopen om te kunnen deelnemen aan de eindronde. Met deze competities wil ESL inspelen op de steeds groeiende populariteit van mobiele games.

Het volledige schema ziet er als volgt uit:

12 april – 6 mei, 2021: Mobile Open Play (Ladder #1)
7 mei – 8 mei, 2021: Mobile Open Play-In Weekend (Ladder #1)
10 mei – 3 juni, 2021: Mobile Open Play (Ladder #2)
4 juni – 5 juni, 2021: Mobile Open Play-In Weekend (Ladder #2)
15 juni – 7 juli, 2021: Mobile Challenge Regular Season
17-18 juli en 22-23 juli, 2021: Mobile Challenge Finals

Copyright afbeeldingen: ESL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top