One day, one goal: Dejan Stankovic scoort een wereldgoal vanop de middenstip in de Champions League

UEFA Champions League |
In april 2011 verdedigde Inter Milan hun Champions League-titel in de kwartfinales tegen Schalke 04. Weinigen zullen nog weten dat de Nerazzurri met 2-5 verloren, maar zal elke voetballiefhebber herinnert zich nog de wereldgoal van Dejan Stankovic. Proximus Pickx kijkt terug op dit sublieme doelpunt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen 2011 was erg moeilijk voor Inter Milan, dat op dat moment een zinkend schip was. José Mourinho besloot te verkassen naar Real Madrid en Rafael Benítez nam daarna de leiding over het team. Bij gebrek aan resultaten kreeg de trainer al gauw de zak en verving hem door Leonardo. Aanvankelijk leek dat een juiste beslissing omdat de club zich wist te herstellen. Maar in de Serie A eindigde de club op de tweede plaats achter buurman AC Milan en kon Inter dus fluiten naar een zesde opeenvolgende Scudetto.
 
Ook in de Champions League had het succes van Inter geen lang leven. Wanneer de Milanese ploeg het opneemt tegen Schalke 04 in de kwartfinales, blijkt dat de Nerazzurri hun favorietenrol niet kunnen waarmaken.

Een pareltje van Stankovic

Hoewel op papier dit duel weinig aanlokkelijk leek, werd de wedstrijd toch een show om duimen en vingers bij af te likken. Na 22 seconden viel al het eerste openingsschot met een bal van Esteban Cambiasso richting Diego Milito. Schalke 04-doelman Manuel Neuer wist deze poging tot een pass echter te verschalken met zijn hoofd.
 
Helaas voor Schalke 04 landde de bal bijna op de middenstip, vlakbij de voeten van Dejan Stankovic. "Deki" liet deze kans niet liggen en stuurde een volley rechtstreeks naar een leeg Duits doel. Dankzij de Servische middenvelder kreeg Inter zo een voordeel in de eerste helft.

Doelpuntenregen

De rest van de wedstrijd werd een spectaculair duel met zes andere goals. Joel Matip maakte eerst de gelijkmaker voor de Duitsers voordat Diego Milito Inter weer op voorsprong bracht. Maar nog voor de rust tikte Edu de 2-2 binnen. In de tweede helft bracht een tweede goal van Edu (75.), een owngoal van Ranocchia en een doelpunt van Raul de definitieve score op 2-5.
 
In de terugwedstrijd domineerde Schalke opnieuw en won met 2-1. Aan het einde van het seizoen won Inter nog de Italiaanse beker tegen Palermo, voordat de ploeg zich in een lange periode stortte zonder overtuigende resultaten. Maar dit jaar kan Inter Milan misschien wel terugkeert naar de top in Italië na een succesvolle Europa League-finale vorig seizoen.
 
Ben je fan van deze reeks? Ontdek hoe Hakan Sukur het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Wereldbeker scoorde.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top