RFC Seraing belandde dinsdag in het oog van de storm nadat uitlekte dat er momenteel een onderzoek wordt gedaan naar mogelijke fraude bij coronatesten voor de matchen tegen KVC Westerlo, Standard en Lommel SK. De club stuurde daarop een perscommunique de wereld in waarin het de situatie verder schetst.
Het bestuur van Seraing meldt dat het allereerst zelf werd ingelicht door het management van Standard. "Ze vertelden ons dat de Covidtests van drie profspelers die in de voorgaande week positief testten werden vervangen door de namen van drie beloften."

De club is daarop zelf een onderzoek gestart en bracht zelf ook de KBVB en de Pro League op de hoogte. "Verder onderzoek bracht aan het licht dat de vervalsingen het werk waren van één persoon: manager Peter Kerremans. Die gaf meteen toe dat hij bij die tests wilde verifiëren of de drie spelers effectief positief waren omdat ze geen symptomen voelden. Maar het drietal heeft uiteindelijk niet meegespeeld. Alle spelers die wel tussen de lijnen stonden hadden effectief negatief getest."

De club benadrukt dan ook dat er op geen enkel moment sprake geweest van wedstrijdfraude en het was niet de bedoeling om de gezondheid van anderen in gevaar te brengen. "Desalniettemin was de handeling op zich onaanvaardbaar. Net in het minst ten opzichte van de drie beloften. De directie had dan ook geen andere keuze dan de samenwerking met Kerremans te stoppen."

Sereniteit

Dat de club nu het middelpunt van een onderzoek is, lijkt hen dan ook niet te deren. "We hebben zelf de betrokken instanties geïnformeerd. Het is dan ook logisch dat dit uitgespit wordt. De club wil zich alvast excuseren aan iedereen die geschokt is door deze gebeurtenissen. Om de sereniteit van het onderzoek te bewaren, hadden we besloten om hier niet over te communiceren. Maar door een perslek werden we nu toch genoodzaakt om het volledige verhaal uit de doeken te doen."