Ons Elftal van de Week

Sport | Union Saint-Gilloise kwam voor het eerst aan de bak als kampioen van 1B en ook Lierse Kempenzonen had reden tot feest, want zij moeten niet meer vrezen voor degradatie. Veel reden tot vreugde in de bestuurskamers, maar op het veld ontbrak de kers op de taart.

Union Saint-Gilloise liet vrijdag het aanvallend initiatief aan Westerlo, en dat brak de Brusselaars zuur op. Net voor de thee opende Abrahams de score met een welgeplaatst schot in de verste hoek. Net na het uur draaide de kersvers kampioen de score helemaal om. Van der Heyden maakte gelijk en tien minuten later scoorde Teuma de 1-2 met een heerlijke vrijetrap. In het uiterste slot maakte Baris Alici nog gelijk voor Westerlo nadat hij amper drie minuten op het veld stond.

Lierse Kempenzonen en Lommel hadden geen zin in een spektakelwedstrijd zaterdag. De twee teams hielden het redelijk gesloten en creëerden daardoor ook weinig kansen. Verschueren kwam er in de eerste helft het dichtste bij, maar zijn schot raakte de paal. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor Lommel. Henkens was goed gevolgd aan de tweede paal waar hij zijn eerste van het seizoen hard binnentrapte. Eén goal, en drie punten voor de Limburgers, waardoor de kloof met nummer vier Westerlo weer iets groter wordt.

Ook de wedstrijd tussen Seraing en RWDM werd door slechts één doelpunt beslist. Op het uur wandelde Jallow door het Brusselse middenveld en haalde hij vanop de rand van de zestien uit. Dat de 0-1 er kwam na een afstandsschot was geen verrassing, want dat was eigenlijk de enige manier waarop de Luikenaars gevaar hadden gecreëerd tot dan. RWDM slaagde er maar niet in om gevaarlijk te zijn, al werd een kwartier voor tijd wel een doelpunt van RWDM afgekeurd voor handspel. De zege van Seraing kwam niet meer in gevaar en ook de tweede plaats in het klassement blijft onbedreigd.

Club NXT kon nog maar één keer winnen dit seizoen en de Brugse jongelingen droomden na acht minuten al van een tweede winst nadat Van den Keybus zijn tweede van het seizoen binnen knalde. Erg lang duurde die hoop niet, want De Belder zorgde met een brace al net na het halfuur voor de 1-2-voorsprong van Deinze. Zeventien seconden na de rust werd het zelfs al 1-3 na een snel doelpunt van Tarfi. Een kwartier voor tijd bracht Vermant met de aansluitingstreffer de spanning terug maar nog in dezelfde minuut maakte De Belder zijn hattrick compleet met een prachtige stifter over doelman Lammens. In één wedstrijd verdubbelde De Belder zijn doelpuntenaantal dit seizoen.