De samenwerkingen van Oscar and the Wolf in afwachting van nieuwe muziek

Muziek | Drie jaar na het vorige album maakte frontman van Oscar and the Wolf Max Colombie via Instagram bekend dat er binnenkort nieuwe muziek van de elektropopgroep aankomt. Om je geheugen op te frissen kijkt Proximus Pickx terug op de band aan de hand van hun samenwerkingen met andere artiesten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na hun optreden op de Lokerse Feesten in 2019 kondigde Max Colombie aan dat hij een sabbatperiode zou inlassen van 1 of 2 jaar. In 2020, toevallig net het jaar waarin hij amper had kunnen optreden, werkte hij volop aan de nieuwe muziek, zo liet hij eerder al optekenen. Nu maakte Colombie met een – naar eigen zeggen overdramatische – Instagrampost bekend dat het volgende album er bijna is.

‘Infinity’, met Jeroen De Pessemier
 
De vorige plaat droeg de naam ‘Infinity’ en daarop vonden we hits als ‘Fever’ en ‘Breathing’ terug. De plaat is gemaakt in samenwerking met producer Jeroen De Pessemier, ook wel bekend als een van de oprichters van de elektrogroep The Subs, die ook de single ‘The Game’ producete. De Pessemier heeft als producer ervaring met uiteenlopende genres en kon zijn talenten dus ook perfect aanwenden om te stijl van Oscar and the Wolf te versterken. ‘Infinity’ was in 2017 genomineerd voor de MIA voor het beste album.



‘You’re Mine’ met Raving George
 
Ook voor zijn eerste album werkte Colombie samen met enkele prominente namen uit de Belgische muziekindustrie. Zo werkte voor een van zijn grootste hits uit 2015 samen met Raving George, het vroegere alter ego van dj Charlotte de Witte. Het dansbare en zwoele ‘You’re Mine’ werd bekroond met de Red Bull Elektropedia Award voor het beste nummer, en ook de videoclip kreeg veel bekijks.


 
'Back in Black' met Tsar B
 
Toen Adil en Bilall hippe artiesten zochten om de soundtrack te vervolledigen van 'Black', hun Romeo-en-Juliaverhaal in de straten van Brussel, kwamen ze al snel bij Oscar and the Wolf terecht. Samen met Justine Bourgeus, de violiste van de band School is Cool die intussen solocarrière maakte onder de naam Tsar B, nam hij een sfeervolle cover op van ‘Back to Black’ van Amy Winehouse. De zweterige en onheilspellende sfeer van de cover verhief de film naar een volgend niveau. Ook zonder de film was het nummer ongetwijfeld een radiohit geworden.


 
Wanneer we nieuwe muziek van Colombie en de zijnen kunnen verwachten en of er al dan niet nieuwe samenwerkingen op te horen zullen zijn, komen we ongetwijfeld binnenkort te weten als we zijn sociale media in de gaten houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top