Wales zonder Ramsey en Giggs, maar wel met twee oude bekenden van de Jupiler Pro League

Sport | De Rode Duivels nemen het in hun eerste wedstrijd in de WK-kwalificatiecampagne op tegen Wales. In Brussel zal Wales het zonder bondscoach Ryan Giggs en sterspeler Aaron Ramsey moeten doen. Albert Stuivenberg komt daardoor nog eens in de picture in België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Giggs ontbreekt in Brussel omdat hij in Wales moet blijven vanwege een gerechtelijk onderzoek. Hij werd in november gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville. Het onderzoek is nog gaande en de Welshe voetbalbond besliste deze interlandperiode geen beroep te doen op hem. Assistenten Robert Page en Albert Stuivenberg (ex-KRC Genk) zullen het team leiden de komende drie wedstrijden.

Ex-Genk en Anderlecht

Stuivenberg is ook T2 bij Arsenal, maar je zal hem wellicht nog kennen van zijn periode in Genk. Daar was hij van januari tot december 2017 aan de slag als hoofdtrainer. Zijn passage in Genk was geen groot succes en na zijn ontslag haalde Giggs hem naar Wales. Beiden kenden elkaar nog van hun periode bij Manchester United, waar Stuivenberg in de technische staf van Louis van Gaal zat.

Wales, dat wordt aanzien als de grootste concurrent van de Belgen in deze groep, moet het in Brussel naast Giggs ook zonder Aaron Ramsey zien te doen. De middenvelder speelt voor Juventus en daar komt hij vaak aan de bak. De afgelopen wedstrijden ontbrak hij daar wegens een blessure, maar hij werd toch opgeroepen. De ex-speler van Arsenal blijkt echter niet klaar te zijn en moest afhaken. Dat is een meevaller voor België, dat het zelf zonder smaakmakers als Eden Hazard en Axel Witsel moet doen. Met James Lawrence werd er wel een andere bekende naam opgeroepen. De huidige speler van St. Pauli speelde enkele jaren geleden even voor Anderlecht, maar dat was geen succes.

Spelers van Tottenham, Liverpool en Manchester United

Ondanks de afwezigheid van Ramsey kan Stuivenberg toch nog een meer dan degelijke ploeg opstellen. Met Gareth Bale, Ben Davies en Joe Rodon (allen Tottenham), Daniel James (Manchester United) en Neco Williams (Liverpool) zijn er nog heel wat talentvolle spelers die bij een Engelse topclub actief zijn.

Roberto Martinez heeft alvast slechte herinneringen aan Wales. Op het EK 2016 won Wales met 3-1 en kegelden ze de Rode Duivels uit het toernooi. Hal Robson-Kanu was toen onder meer aan het kanon en hij zit opnieuw in de selectie. Een speler die ook maar best in de gaten kan gehouden worden…

De wedstrijd tussen België en Wales is op woensdag 24 maart vanaf 20u20 te volgen op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top