Hollywoodsterren sieren sterrencast van 'Howl’s Moving Castle'

Films | Binnenkort verschijnt 'Howl’s Moving Castle' in Movies & Series op Proximus. Die barokke animatiefilm uit de vermaarde Ghibli Studio van de Japanse grootmeester Miyazaki kwam in 2004 met ondertitels in de Belgische bioscopen uit. Proximus gaat voor de Engelse gedubde versie met een stemmencast van Britse en Amerikaanse sterren, van Emily Mortimer tot Christian Bale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wandelend kasteel
 
Ecologie, geesten, gedaanteverwisselingen, vliegen of het oude Europa: alle obsessies van Miyazaki duiken op in deze bewerking van de gelijknamige populaire jeugdroman van de Britse Diana Wynne Jones.
Het verhaal speelt zich af in een fictieve, door oorlog bedreigde Elzas-achtige stad. De verlegen en wat ongelukkige Sophie is achttien en verdient de kost als hoedenmaakster. Ze ontmoet de knappe, mysterieuze tovenaar Howl, maar een vloek van de jaloerse Heks van Verspilling verandert haar in een stokoud vrouwtje. Sophie gaat niet alleen proberen om de vloek te doorbreken door te gaan werken in het kasteel op mechanische kippenpootjes van een beroemde tovenaar, ze wil ook Howl redden want net als zij is ook hij het slachtoffer van de heks geworden.

Onvergetelijke fantasiewezens 

Deze Engelstalige versie is prachtig ingesproken. Zo brengt Christian Bale, de Batman uit Christopher Nolans trilogie over de gemaskerde New Yorkse superheld, verleidelijk de ijdele jonge tovenaar Howl tot leven. De stem van de jonge Sophie wordt ingesproken door Emily Mortimer. De stem van de oude Sophie, die in de film alles in het werk gaat stellen om haar jeugd terug te winnen, is dan weer die van Jean Simmons (de inmiddels overleden Britse actrice schitterde in de jaren 50 en 60 in verschillende grote Hollywoodfilms). En als kers op de taart is er Lauren Bacall. De Hollywooddiva, bekend van haar glansvertolkingen in films noirs als 'To Have and Have Not' (1944) en 'The Big Sleep' (1946) aan de zijde van Humphrey Bogart, als de jaloerse heks. 

Het fantasierijke ‘Howl’s Moving Castle’ is een volwassen animatiefilm die betovert, juist omwille van de gedetailleerde stijl en de onvergetelijke fantasiewezens, waaronder ook nog een haardvuurtje met de naam Calcifer (stem van Billy Cristal).
 
Ontdek 'Howl's Moving Castle' vanaf 28/3 in Movies & Series. Ontdek Movies & Series hier en activeer zo snel mogelijk je tv-optie voor een onbeperkte toegang tot de op-aanvraag catalogus van Pickx!


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top