Ousmane Dembélé keert terug bij titelverdediger Frankrijk

WK 2022 | De kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 beginnen deze week en Frankrijk verdedigt vanaf dan zijn wereldtitel van 2018. Met een vrijwel ongewijzigd team zullen Les Blues als favoriet beginnen om zichzelf op te volgen. Dat komt onder meer omdat ze weer kunnen rekenen op Ousmane Dembélé, die eindelijk onder stoom komt bij FC Barcelona.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het WK in Qatar begint pas op 21 november 2022, maar de kwalificatiefase begint deze week in Europa met de eerste groepswedstrijden. Binnen enkele dagen staat Frankrijk tegenover Oekraïne (24 maart), Kazachstan (28 maart) en Bosnië-Herzegovina (31 maart).

Een WK in 2022 zou wel eens het laatste avontuur van bondscoach Didier Deschamps bij Frankrijk kunnen worden. Hij is sinds 2012 aan de slag als bondscoach en hij bracht Les Blues in 2018 naar de wereldtop in Rusland. Zijn contract loopt af na het WK in Qatar. De voormalige middenvelder zou nadien weer een club kunnen gaan trainen.  De voormalige aanvoerder van Les Blues heeft Ousmane Dembélé opnieuw opgeroepen voor het drieluik. Hij was er sinds november 2018 niet meer bij.

Terugkeer door goede prestaties bij Barça

Ousmane Dembélé, die in 2017 Neymar verving bij FC Barcelona, kon lange tijd de verwachtingen niet inlossen. De aanvaller was vaak geblesseerd en de 23-jarige Fransman kwam ook in opspraak door zijn gedrag buiten het veld. Hij kwam meermaals te laat op training en er waren geluiden over een meer dan twijfelachtige levensstijl. Dat zorgde ervoor dat het bestuur al dacht aan een vervroegd vertrek van de aanvaller.

Maar dit seizoen valt alles eindelijk in zijn plooi. Dembélé is verlost van zijn blessureleed en speelde 20 opeenvolgende wedstrijden voor Barça. Mede daardoor werd hij een vaste waarde in het team van Ronald Koeman. De statistieken kunnen nog beter, maar zijn carrière bij Barcelona lijkt eindelijk echt gestart te zijn.

Weg met junkfood

Dembélé wist de afgelopen maanden zijn slecht eetgedrag aan te passen. Hij huurde een Franse kok in die zijn maaltijden klaarmaakt. "Cola is verboden", vertelde een bron aan El Pais. "Als hij dorst heeft, maakt hij een smoothie voor hem. Hij waakt de hele dag over hem." Na 10 blessures in vier jaar tijd en 85 gemiste wedstrijden om deze redenen lijkt Dembélé de toekomst van de club te zijn.

De nieuwe voorzitter Joan Laporta maakte van zijn contractverlenging alvast een prioriteit. De toekomst ziet er dus rooskleuriger uit voor Dembélé, die na Koeman ook Deschamps hoopt te overtuigen. De spits is in ieder geval een extra troefkaart voor de Fransen die er alles aan willen doen om in 2022 zichzelf op te volgen als wereldkampioen.

De wedstrijd Frankrijk - Oekraïne wordt aanstaande woensdag vanaf 20u35 uitgezonden op Eleven Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top