Van jazz tot hiphop, ontdek de recente muziekgeschiedenis aan de hand van deze films

Muziek | Met films als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Rocketman’ of ‘Judy’ heeft Hollywood de laatste jaren talloze muzikale legendes naar het grote en het kleine scherm gebracht. Biopics en documentaires over muziekiconen zijn erg populair. Proximus Pickx belicht nog vijf films over vijf verschillende genres die je meenemen doorheen de muziekgeschiedenis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

I Called Him Morgan

Deze documentaire verhaalt over jazztrompettist Lee Morgan, die door zijn vrouw op 33-jarige leeftijd omgebracht werd. Na een gewelddadige ruzie over vermeend overspel doodde de vrouw hem. Nadat ze haar gevangenisstraf uitzat, blinkte Helen Morgan terug op die gebeurtenis en op haar leven met de muzikant, die een van de meest prominente stemmen was in de hard bop van de jaren 60. Hij speelde met de grootste muzikanten van zijn tijd. De documentaire brengt hommage aan de passie voor muziek van de jazzmuzikant.
 
‘I Called Him Morgan’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Ma Rainey’s Black Bottom

Deze film van producer Denzel Washington portretteert de legendarische Ma Rainey, een revolutionaire zangeres die ‘de moeder van de blues’ genoemd wordt. Ze ontwikkelde het genre en maakte het populair en beïnvloedde zo talloze toekomstige generaties. Ze was de verpersoonlijking van de blues. De film is een bewerking van het toneelstuk met dezelfde naam uit 1982 van August Wilson. Net zoals de film behandelt dat onderwerpen als huidskleur, kunst, geloof en de historische uitbuiting van zwarte artiesten door blanke producenten. Chadwick Boseman, die afgelopen zomer van ons heenging, geeft in deze film zijn laatste acteerprestatie.
 
‘Ma Rainey’s Black Bottom’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart

Deze documentaire komt terug op een van de grootste iconen van de disco van de jaren 70. Met de originele soundtrack voor de film ‘Saturday Night Fever’ kende de groep een enorm hoogtepunt. De film lanceerde hen als supersterren, mede dankzij de monsterhit ‘Stayin’ Alive’. Zowel de discomuziek als de bijbehorende kledij werden populair over heel de wereld. Deze biografische documentaire vertelt het succesverhaal van de broers Barry, Maurice en Robin Gibb en toont hoe zij aan de oorsprong zaten van een van de meest invloedrijke muziekstijlen ooit.
 
‘The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart’ is nog tot 23 april 2021 beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online! 

The Dirt

Voor een dosis seks, drugs en rock-‘n-roll hoef je niet verder te zoeken. Mötley Crüe maakte van die uitdrukking een levenswijze. Deze biografische film over de glammetalband is gebaseerd op de autobiografieën die de groepsleden schreven. Het verhaal begint aan het begin van de jaren 80 in Los Angeles, waar drummer Tommy Lee en bassist Nikki Sixx beslissen om een band te vormen. We volgen hen van hun beginjaren in de goot tot aan de wereldfaam. De groep kent geen grenzen en zonder enige schroom verhalen ze over hun extravagante escapades.
 
‘The Dirt’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Beats

Deze gaat niet over een specifieke zanger of muzikant, maar over een hele muziekstijl. In Chicago wordt een student, een eenzaat en muzikaal talent, bevriend met de bewakingsagent van zijn college. Ze vinden elkaar in de liefde voor hiphop en willen hun stempel drukken op de muziekwereld. Het genre wordt getoond als de redding voor de jongeman, die eindelijk uit zijn schulp kan komen. Als ware ode aan de hiphop neemt de film ons mee naar de underground.
 
‘Beats’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top