Onderaan het klassement kruisen de Bears en Luik de degens

Basketbal |
Onderaan het klassement kruisen de Bears en Luik op vrijdag 2 april voor de derde keer de degens. Om 20u30 is de SportOase in Leuven het strijdtoneel voor een wedstrijd tussen de twee rode lantaarns van de Belgische basketbalcompetitie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 14 februari, Valentijnsdag, kon Luik voor het eerst in dit seizoen een wedstrijd winnen, toen op het veld van Leuven. Na zeven opeenvolgende nederlangen kon het team van Sacha Massot na verlengingen winnen met een score van 80-85. Een paar dagen eerder hadden de Bears, ook op zoek naar hun eerste seizoensoverwinning, kunnen winnen op het veld van de Louvanisten. Leuven kon toen winnen met 78-82 na een incidentrijke wedstrijd. Tussen beide ploegen staat de stand momenteel dus gelijk, een nieuwe kans voor beide teams om zich de betere te tonen dient zich aanstaande vrijdag in Vlaams-Brabant aan.

De kleintjes vechten terug
 
Sinds de laatste wedstrijd tussen beide teams tonen zowel Leuven als Luik zich beter en beter. Vooral de Bears lieten goede dingen zien met twee belangrijke overwinningen tegen Brussel en Bergen. Luik ontbrak tegen Limburg United aan karakter, want met een 69-66-overwinning kan de ploeg niet van uitzonderlijke sterkte spreken. Het is de sterke Romain Boxus die zijn ploeg toonde dat Luik beter kan, hij maakte in de wedstrijd maar liefst vijf driepunters en 22 punten in het totaal.
 
Het zal voor beide ploegen geen sinecure zijn om in de top acht van de beste Belgische ploegen te eindigen. Toch zullen zowel Luik als Leuven erom bikkelen om niet als laatste van het peloton te eindigen. In een strijd om de eer belooft de wedstrijd van aanstaande vrijdag een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden.
 
Beleef het duel tussen Leuven en Luik op vrijdag 2 april vanaf 20u30 op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top