Wat je nog niet wist over Reese Witherspoon

Films | Vandaag viert Reese Witherspoon feest, de actrice mag namelijk 45 kaarsjes uitblazen. Het grote publiek leerde haar kennen als de grappige en immer in het roze geklede rechtenstudente Elle Woods. Maar zijn er dingen over Reese zelf die we nog niet weten? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Militairdochter

Laura Jeanne Reese Witherspoon werd geboren op 22 maart 1976 in New Orleans, Louisiana. Ze lijkt dan wel een geboren actrice te zijn, maar toch kreeg ze het vak niet met de paplepel meegegeven. Mama en papa Witherspoon hadden heel andere carières. Haar vader, Dr. John Draper Witherspoon, was militair chirurg en haar moeder, Mary Elizabeth, was doctor in de kinderverpleegkunde. Mary Elizabeth heeft ook een oudere broer, John Jr. Reese die 4 jaar in Duitsland doorbracht, maar later terug naar de Verenigde Staten verhuisde.

The Man in the Moon

Toen ze pas 14 jaar oud was, ging Witherspoon naar een open auditie in Nashville om een rol als figurant te krijgen. In plaats daarvan kreeg ze de hoofdrol in haar eerste film, ‘The Man in the Moon’. Roger Ebert prees de film en plaatste hem op nummer 8 in zijn Top 10 films van 1991. Het verhaal gaat over Maureen Trant en haar jongere zus Dani, twee meisjes met een hechte band. Tot een jongen die band uit balans dreigt te brengen.

Leren zingen

In 2005 speelde Witherspoon de rol van June Carter Cash in ‘Walk the Line’, een biografisch drama over het leven van Johnny Cash en zijn vrouw June. Voor de rol moest de actrice ook zingen en hoewel het makkelijk was geweest om te playbacken, besloot ze om gedurende zes maanden intense zanglessen te nemen. Witherspoon zong uiteindelijk alle liedjes van Cash zelf, voor een live publiek!

Draper James

Witherspoon is afkomstig uit het Zuiden van de Verenigde Staten en koestert die roots enorm. Niet gek dus dat haar eigen lifestylemerk Draper James een eerbetoon aan haar streek van afkomst is. In de kledinglijn verwerkt ze zowel haar persoonlijke stijl, als die van haar grootouders. De naam Draper James is namelijk een samensmelting van hun namen.

Little Type A

Witherspoon is een gedreven ondernemer en richtte in 2000 haar productiemaatschappij op, met de toepasselijke naam Type A Films. Little Type A was haar bijnaam op school, omdat ze een ‘nerd’ was die altijd de beste punten haalde. Daarna fuseerde ze met Bruna Papandrea's Make Movies bedrijf om Pacific Standard te creëren. Hitfilms als ‘Gone Girl’ en ‘Wild’ behoren tot hun producties. Het bedrijf heeft sindsdien zijn naam veranderd in Hello Sunshine, en wordt nu opnieuw geleid door Witherspoon.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top