Dit jaar krijgen we een online editie van de Mbo Mpenza Challenge, want de offline versie is om gezondheidsredenen uitgesteld. Het toernooi wordt georganiseerd door de voormalige Rode Duivel en jij kan er verschillende prijzen winnen.

 

Dit jaar is de organisatie van de Mbo Mpenza Challenge wat gewijzigd door de gezondheidssituatie. Dankzij zijn zorgvuldig geselecteerde partners, waaronder de European Gaming Organization, heeft de ex-profvoetballer een digitale versie van zijn challenge op poten gezet. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen deelnemen ondanks de moeilijke gezondheidsomstandigheden.

Normaal bezoekt de Mbo Mpenza Challenge 28 clubs in de Franse Gemeenschap (Wallonië & Brussel) om via sportieve uitdagingen een aantal spelers te selecteren voor de finale die doorgaat rond mei-juni en waar de winnaars van elke etappe elkaar ontmoeten. De komende editie vindt de challenge echter plaats op de virtuele velden van FIFA 21.

Je kan je inschrijven voor drie kwalificatierondes, iedereen kan deelnemen. De qualifiers zullen plaatsvinden op zondag 21 en 28 maart en zondag 4 april. De winnaars mogen deelnemen aan de finale op zondag 11 april in de UGC De Brouckère met speciale gasten (rolstoeltennisser Joachim Gérard, coach en voormalig profvoetbalster Aline Zeler en Fran Kourouma, auteur van het boek “Notre soleil”) die zullen spelen met het gekwalificeerde team.

Er zijn slecht 2 voorwaarden om deel te nemen aan het avontuur. Je moet een Playstation 4 met FIFA 21 hebben en tussen de 11 en 17 jaar oud zijn. Als je een broertje of zusje hebt die perfect met de bal overweg kan zodra hij of zij de controller in handen heeft, dan is dit het moment! Als hij/zij wint, kan hij/zij naar huis gaan met een van de vele prijzen die worden aangeboden, zoals een Nacon Revolution 3 controller, een Nacon RIG500PRO headset of een streamingmicrofoon! Materiaal van topkwaliteit waarmee je nog meer van je favoriete games kunt genieten.

De MMC, die in september 2017 werd opgericht door Mbo Mpenza en verschillende partners, bestaat uit sportieve uitdagingen voor kinderen en heeft als transversaal thema integratie via sport. Het project werd opgenomen door de UEFA Foundation for Children en heeft zeker een mooie toekomst voor zich.