De schokkende scène in ‘Behind Her Eyes’ die Netflix je wilde besparen

De miniserie ‘Behind Her Eyes’ doet sinds de release op Netflix vorige maand heel wat stof opwaaien. De psychologische thriller is een adaptatie van een bestseller en toont enkele verknipte scènes, maar één scène was zo choquerend dat het streamingplatform die uit de serie weerde. Opgepast: spoiler alert!

‘Behind Her Eyes’ is na de release op 17 februari stilaan geklommen in het klassement van de best bekeken series op Netflix. De psychologische thriller die begint als een romantisch feuilleton verglijdt in een afschrikwekkend drama vol spannende twists.
 
In de serie evolueert bedrog naar een driehoeksverhouding waarin de geheimen zich blijven opstapelen. Het is een bewerking van de gelijknamige roman van Sarah Pinborough uit 2017 en voor het grootste deel blijft de serie over de verhouding tussen de alleenstaande moeder Louise, haar baas David en diens echtgenote Adèle getrouw aan het origineel.
 
Een wel erg gruwelijke scène
 
Maar één scène uit de roman haalde het kleine scherm niet. In de reeks zien we in een flashback hoe Adèle – en dus eigenlijk Rob – binnendringt in de woning van Marianne, een oude kennis van haar man David. Adèle vermoedt dat die haar man wil verleiden. Ze bedreigt haar en haalt haar appartement overhoop. Charlie, de kat van Marianne, kan ongedeerd ontsnappen.
 
Maar in de geschreven woorden van Sarah Pinborough was de kat een ander lot beschoren. In het boek had Adèle het eten van de kat al vergiftigd nog voor ze Marianne confronteerde. Voor de ogen van haar baasje, verpletterde ze het hoofdje van de kat onder haar naaldhak. De uitzonderlijk wrede scène voegde volgens Netflix weinig toe aan het verhaal en daarom vroeg het streamingplatform aan de makers van de serie de kijkers die beelden te besparen.
 
Zo zijn er nog kleine verschillen te bespeuren tussen het boek en de serie. Zo wordt de kinderwens van Adèle bijvoorbeeld zo goed als weggelaten in de serie. De roman leert ons dat de jonge vrouw zwanger was toen Rob de controle over haar lichaam overnam, en die liet het kind samen met de geest van de vrouw verdwijnen. Het verhaal van de de jonge Adam, die gefascineerd het vreemde gedrag van zijn moeder gadeslaat, is ook wat naar de achtergrond verdwenen tegen de laatste aflevering. In het boek wil Louise (Rob) de jongen nog uit de weg ruimen om zo dichter bij David te komen. Maar misschien houden de schrijvers die verhaallijn wel achter de hand voor een tweede seizoen.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Series

Bekijk alles
Top