Haasrode Leuven wil Final 4 van Euromillions Volley League in schoonheid afsluiten

Sport | Met nog twee speeldagen te gaan in de Final 4 van de Euromillions Volley League is het nu al zeker dat eeuwige rivalen Maaseik en Roeselare zullen strijden om de titel dit jaar. Beide ploegen kunnen niet meer bijgebeend worden door Menen en Haasrode Leuven. Die laatste twee teams kijken elkaar in de ogen op 20 maart voor speeldag vijf van de Final 4. Voor Haasrode Leuven wordt het hoogstwaarschijnlijk de laatste kans om de nul van de tabellen te vegen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Final 4 van de Euromillions Volley League heeft op geen enkel moment voor de nodige spanning gezorgd. Maaseik en Roeselare walsten over Menen en Haasrode Leuven. Menen verloor tegen de twee kleppers uit het Belgische volleybal met telkens 3-0 cijfers, maar kon zijn onderling duel met Haasrode Leuven wel al winnend afsluiten. Haasrode Leuven bengelt om die reden helemaal onderaan met nul punten in de Final 4 met nog twee matchen te gaan. Willen de Vlaams-Brabanders de negatieve spiraal doorbreken, zal het in Menen met de zege moeten gaan lopen. Op de laatste speeldag wacht namelijk volgende week een thuisduel tegen Roeselare.

Lastige trip naar West-Vlaanderen

De West-Vlamingen moesten in de reguliere competitie nog het onderspit delven in Leuven, maar in de play-offs wist Menen zich te revancheren. Menen won namelijk bij Haasrode Leuven met 1-3. De setstanden waren 27-25, 24-26, 23-25 en 17-25 waardoor Menen de derde plaats claimde en nog steeds bezit.

“Het was frustrerend om te zien dat we af en toe op het niveau speelden van de voorbereiding in augustus en september”, blikte coach Kris Eyckmans terug op het onderlinge duel. “We moeten zien dat we ons basisniveau van januari terug vinden, toen we die foutjes eruit geslepen kregen.”

Lukt het Haasrode Leuven om de nul van de tabellen te vegen en bijgevolg te gaan winnen op bezoek bij Menen? Volg hun duel voor de vijfde speeldag van de Fina 4 op 20 maart vanaf 19u30 op de zender Pickx Live van Proximus Sports (beschikbaar voor All Sports-abonnees) of in livestream op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top