De reguliere fase van het seizoen 2020/2021 in de Jupiler Pro League kent nog vier speeldagen. Elke ploeg kan dus nog 12 punten verzamelen. 12 punten die het verschil kunnen maken, zowel bovenaan in het klassement als in de strijd om het behoud. 
 
Met 70 punten is Club Brugge uiteraard al geplaatst voor Play-offs 1. Mathematisch liggen er dus nog drie tickets voor het grijpen. Antwerp, tweede in de stand met 51 punten, heeft een ernstige optie op het tweede ticket genomen, want de Great Old heeft een voorsprong van 5 punten op de nummer 5 in de stand. Na de club met stamnummer 1 staan nog 6 ploegen te trappelen om zich bij de eerste vier te scharen: Racing Genk (49 punten), Oostende (46 punten), Anderlecht (46 punten), Beerschot (44 punten), OH Leuven (44 punten) en Zulte-Waregem (43 punten).
 
Nog 12 punten te winnen
 
Alle clubs hebben nog twee thuiswedstrijden en twee wedstrijden op verplaatsing op het programma staan. Toch is dit niet voor alle ploegen een gunstige factor: niet minder dan 7 ploegen hebben dit seizoen meer punten gepakt buitenshuis dan in eigen stadion: Club Brugge (34 punten thuis + 36 punten op verplaatsing), Zulte-Waregem (17 punten + 26 punten), KV Mechelen (15 punten + 25 punten), Charleroi (20 punten + 21 punten), Kortrijk (17 punten + 19 punten), Eupen (18 punten + 19 punten), Cercle Brugge (13 punten + 16 punten) en Waasland-Beveren (11 punten + 14 punten).
 
Zorgt de kalender voor het verschil?
 
A. Play-offs 1
Niet alle ploegen die zich bij de eerste vier willen plaatsen, staan nog voor gemakkelijke opdrachten: de kalender oogt voor de ene al wat gunstiger dan voor de andere.
 
1. Antwerp FC  (51 punten)
De Great Old krijgt nog Club Brugge, Anderlecht, Moeskroen en Racing Genk tegenover zich. Dit viertal is tot nu toe goed voor 195 punten: in de heenwedstrijden pakte Antwerp maar 1 op 12 tegen deze tegenstanders.
 
2. Racing Genk (49 punten)
Racing Genk moet zich nog opmaken voor wedstrijden tegen Standard, OHL, STVV en Antwerp, samen goed voor 167 punten. In de heenwedstrijden pakten de Limburgers 8 op 12 tegen deze ploegen.
 
3. KV Oostende (46 punten)
De kustboys spelen een belangrijke rol in de degradatiestrijd, met wedstrijden tegen Moeskroen, Waasland-Beveren, Beerschot en Cercle Brugge (128 punten samen). In de eerste ronde pakte KVO 6 op 12 tegen deze opponenten. 
 
4. RSC Anderlecht (46 punten)
Paars-wit heeft nog wedstrijden voor de boeg tegen Zulte-Waregem, Antwerp, Club Brugge en STVV (samen goed voor 196 punten). In de heenwedstrijd pakte Anderlecht 7 op 12 tegen hen.
 
5. Beerschot (44 punten)
Beerschot staan nog tegenover Charleroi, Cercle Brugge, Oostende en Standard (156 punten). De jongens van het Kiel pakten tegen hen maar 4 op 12 in de eerste ronde.
 
6. OHL (44 punten)
De club uit de studentenstad speelt nog tegen KV Mechelen, Racing Genk, Cercle Brugge en Waasland-Beveren (144 punten). In de eerste ronde bracht hen dat 7 op 12 op.
 
7. Zulte-Waregem (43 punten)
De ploeg uit het Regenboogstadion eindigt de reguliere competitie met wedstrijden tegen Anderlecht, Eupen, KV Mechelen en AA Gent (164 punten). In de eerste ronde haalde Essevee tegen hen 7 op 12.
 
B. De strijd om het behoud
Nog vier ploegen strijden om het behoud: STVV, Moeskroen, Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Met vier punten achterstand op de voorlaatste ziet het er slecht uit voor de Waaslanders. Voor de andere ploegen wacht nog een felle strijd om de barrageplaats te ontlopen. 
 
1. STVV (32 punten)
De Kanaries spelen nog tegen Waasland-Beveren, KV Mechelen, Racing Genk en Anderlecht (samen goed voor 161 punten). In de eerste ronde haalden de Truienaars maar 1 op 12 tegen deze clubs.
 
2. Moeskroen (30 punten)
De Hurlus krijgen nog Oostende, Charleroi, Antwerp en Club Brugge (samen 206 punten!) tegenover zich. Moeskroen pakte tegen dit viertal in de eerste ronde 3 op 12, drie gelijke spelen.
 
3. Cercle Brugge (29 punten)
De Vereniging moet het nog opnemen tegen AA Gent, Beerschot, OHL en Oostende (samen 174 punten). In de heenwedstrijden verzamelden de Bruggelingen 4 op 12 tegen deze ploegen.
 
4. Waasland-Beveren (25 punten)
De Waaslanders staan nog tegenover STVV, Oostende, Kortrijk en OHL (158 punten). In de eerste ronde pakte de ploeg van het Freethiel een sterke 7 op 12 tegen deze ploegen.