Maatschappelijk bewust toneel of feestje bouwen, culturele livestreams voor deze week

Films | Ook deze week moeten we cultuur noodgedwongen vanuit ons eigen kot beleven. Gelukkig bieden artiesten aller lande wekelijks een hele selectie aan livestreams aan. Dit zijn onze aanraders voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mika Oki & Maoupa Mazzocchetti livestream vanuit Botanique

Op donderdag 18 maart bouwen underground elektronische artiesten Mika Oki en Maoupa Mazzocchetti een feestje vanuit de Botanique in het kader van de residenties in de Brusselse muziektempel. Een ticket voor de livestream is gratis, maar wie dat wil kan een (klein) bedrag doneren bij de aanschaf.
 
Mika Oki bouwt muzikale, emotionele landscapes en elektro-akostische composities als een beeldhouwer. Ze staat bekend voor haar audiovisuele installaties en mixt als dj jungle, UK bass en donkere elektro met experimentele geluiden en samples. Mazzocchetti gooide onlangs nog hoge ogen met een project met dj en producer Clara!, dat onder meer opgepikt werd door Boiler Room en NTS. Zijn nieuwe soloalbum komt er binnenkort aan op het label BFDM (Brothers From Different Mothers).
 
Meer informatie en tickets op de website van Botanique.

Hullep!

Maaike Cafmeyer en Peter De Graef moesten eigenlijk vorig jaar in première gaan met hun voorstelling ‘Hullep!’, maar om bekende redenen kon die niet doorgaan. Daarom organiseert cultuurhuis De Grote Post nu een livestream van de muzikale voorstelling over grensoverschrijdend gedrag. Die begint nog met een glimlach, maar gaandeweg wordt de situatie steeds meer nijpend. Het tragikomische en brandend actuele stuk stelt vragen over het vertellen van straffe verhalen, over opscheppen, over het nakomen van beloftes…
 
Maaike Cafmeyer werd enkele weken geleden nog beloond voor haar acteerwerk in ‘De Twaalf’. Ze maakte de voorstelling samen met acteur, auteur, regisseur en theatermaker Peter De Graef. Ze worden bijgestaan door muzikanten Frans Grapperhaus, Sara De Smedt en Tine Roelens. De livestream gaat door op vrijdag 19 maart, maar tickethouders kunnen de voorstelling tot 21 maart bekijken.

Info en tickets op de website van De Grote Post.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top