Vijf documentaires op Netflix die het belang van recycling aantonen

Films | Vandaag, 18 maart, is het Wereldrecyclingdag. Een dag die tot doel heeft recycleren te bevorderen om zo natuurlijke hulpbronnen te behouden en de toekomst van onze planeet veilig te stellen. Voor de gelegenheid zijn hier vijf documentaires die je kunnen inspireren om aan het recycleren te slaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A Plastic Ocean

Het is geen geheim dat onze zeeën en oceanen door de jaren heen echte vuilnisbakken zijn geworden. De belangrijkste boosdoeners zijn de tonnen plastic afval die in de zeeën worden gedumpt, ten nadele van het mariene leven. In 'A Plastic Ocean' bekijkt regisseur Craig Leeson de verwoesting die deze situatie veroorzaakt en verkent hij ook de oplossingen die deze plaag zouden kunnen inperken.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Less is more. Dat is de filosofie die als een rode draad door de documentaires 'Minimalism: A Documentary About the Important Things' en 'The Minimalists: Less Is Now' loopt. Minder rommel en minder spullen betekent minder stress, zeggen de filmmakers, die dit willen bewijzen met de getuigenissen van verschillende minimalisten. Minder bezitten en consumeren is natuurlijk ook iets doen voor de planeet.

Our Planet

Wat is een betere manier om mensen bewust te maken van het belang van het behoud van de aarde dan door haar natuurlijke schoonheid te onthullen? Daarover gaat deze achtdelige documentaireserie, verteld door de Britse schrijver en natuuronderzoeker David Attenborough. ‘Our Planet’ illustreert het leven van dieren en de natuur en legt uit hoe belangrijk zij zijn. De documentaire legt uit wat de gevolgen zijn van menselijke activiteiten zoals overbevissing en ontbossing. In 'David Attenborough: A Life On Our Planet' deelt de natuurkenner zijn herinneringen aan de evolutie van het leven op aarde, het ondraaglijke verval van de natuur en zijn visie op de toekomst.

Mission Blue

Sylvia Earl, een bekende mariene biologe en milieudeskundige, zegt het eenvoudig: "Zonder de oceaan is er geen leven. Geen oceaan, geen ons.” Deze 1,5 uur durende duurzaamheidsdocumentaire beschrijft de sleutelmomenten in de carrière van deze gerenommeerde wetenschapper en haar streven om een wereldwijd netwerk van beschermde mariene reservaten te creëren. Aan de hand van verbluffende onderwaterbeelden toont deze film aan waarom de oceanen, die 70% van onze planeet innemen, bescherming verdienen tegen vervuiling, overbevissing en klimaatverandering.

Broken

Dit is een harde miniserie die je niet onberoerd zal laten. ‘Broken' legt de echte gevaren van massaconsumptie bloot in vier afleveringen gewijd aan make-up, elektronische sigaretten, goedkope meubels en plastic. De serie laat zien hoe producten die zo vaak als veilig, gezond en milieuvriendelijk worden voorgesteld, in feite schadelijk zijn voor de consument en het milieu. Na het zien van deze onderzoeksserie, die van de kijker een geïnformeerde consument zal maken, weet je niet zeker of je ooit nog voor de gek zult worden gehouden door lage prijzen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top