Steven Spielberg maakt Netflixdebuut met veelbelovende serie

Nadat hij in het verleden meermaals kritiek had op het streamingplatform, maar regisseur Steven Spielberg nu toch zijn opwachting op Netflix met zijn adaptatie van de roman ‘The Talisman’ van Stephen King. Hij wordt daarvoor bijgestaan door de makers van ‘Stranger Things’. Alles wijst erop dat er weer een topreeks in de maak is.

Steven Spielberg op Netflix, het komt er toch nog van! De regisseur achter ‘E.T.’ en ‘Jaws’ zal de succesroman ‘The Talisman’ van Stephen King en Peter Straub bewerken in de vorm van een serie. Wie de regie voor de reeks op zich zal nemen, is nog niet duidelijk, maar volgens The Hollywood Reporter wordt het in elk geval niet Spielberg zelf.
 
Spielberg heeft de rechten voor de roman al sinds 1982, twee jaar voordat het boek nog maar in de rekken lag. Hij probeert dus al meer dan 35 jaar lang om de roman naar het scherm te brengen. Netflix schaart zich nu achter het project. Maar dat de beroemde regisseur nu met zijn bedrijf Amblin Partners voor het streamingplatform een serie maakt, komt als een verrassing.
 
Kritiek op Netlix
 
Spielberg hield zich niet in om Netflix op de korrel te nemen toen de film ‘Roma’ op de Oscars in 2019 met drie prijzen ging lopen. Hij maakte toen gewag van een “verschil tussen een film die verdeeld wordt via streaming en een film die in de cinema verschijnt”. Of hij nog steeds vindt dat er een verschil is, zullen we binnenkort zien. Spielberg werkt samen met de broertjes Duffer, de makers van ‘Stranger Things’, net als Curtis Gwinn, scenarioschrijver voor de succesreeks.
 
De roman van Stephen King en Peter Straub vertelt het verhaal van een 12-jarige jongeman, Jack Sawyer, die tussen de Verenigde Staten en een parallelle wereld reist. Hij is op zoek naar een talisman die zijn moeder zou kunnen redden, en bij verlenging de hele wereld. Het boek was een waar succes bij de release in 1984 en stond 12 weken bovenaan de bestsellerlijst. Geen enkel boek werd dat jaar meer verkocht, het ging 880.287 keer over de toonbanken.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Series

Bekijk alles
Top