Louwagie (AA Gent) haalt Union meteen (onterecht) door de mangel voor start Algemene Vergadering

Sport | Het belooft een pittig dagje te worden voor de afgevaardigden van de Pro League-teams. In die mate zelfs dat nog voor de start van de Algemene Vergadering al wat extra bommetjes gegooid worden. Zo haalde Gent-manager Michel Louwagie bij het binnengaan van het hotel waar de meeting plaatsvindt al meteen promovendus Union SG door de mangel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De manager van het nummer 11 uit de Jupiler Pro League vroeg zich voor de microfoon van Sporza luidop af "wat de meerwaarde is van de belofteteams van AS Monaco en Brighton in 1A." Louwagie viseerde daarmee Cercle Brugge en de kampioen van 1B; Union SG.

Opmerkelijk, want dit seizoen heeft Union welgeteld één speler van Brighton & Hove Albion in de rangen. De Brusselaars huren de 20-jarige Engelsman Alex Cochrane voor een jaartje van de Engelse Premier League-club, maar hebben voor het overige geen spelers in de selectie die een link hebben met de andere club van eigenaar Tony Bloom.

Ook de vorige twee seizoenen kwam er telkens één speler van Brighton ervaring opdoen in het Dudenpark. In 2018-2019 was dat de Zuid-Afrikaan Percy Tau (die nadien ook nog uitgeleend werd aan... Club Brugge en RSC Anderlecht) en vorig seizoen was dat de Nederlander Soufyan Ahannach enkele maanden in Brussel. Hij werd aan de winterstop al terug naar Engeland gestuurd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top