D-Day voor 1B: wanneer wordt er vergaderd en hoe liggen de stemverhoudingen?

Sport | De algemene vergadering van de Pro League van dinsdag 16 maart 2021 zou wel eens een bijzonder pittige krachtmeting kunnen worden. De toekomst van 1B, de degradatie uit 1A én de toevoeging van x-aantal beloftenteams zorgen voor heel wat kopbrekens binnen het Belgische profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooral de toevoeging van extra beloftenteams aan 1B lijkt een bijzonder heikel punt te gaan worden wat de toekomst van 1B (en haar clubs) wel eens zou kunnen fnuiken. Maar om het zover te krijgen moeten de voorstanders een tweederde meerderheid vinden op de algemene vergadering. De 'strijd' begint om 10u en de waardeverhoudingen zijn vooraf duidelijk afgelijnd.

De teams uit de G5 kunnen elk drie stemmen inzetten om hun wil door te drijven terwijl de andere teams uit de Jupiler Pro League elk twee stemmen hebben om hun visie te bepalen. De zeven teams uit 1B hebben dan elk nog één stem en lijken dus min of meer een vogel voor de kat.

G5: 15 stemmen
K13: 26 stemmen
1B: 7 stemmen

Als drie teams uit de G5 voor een bepaald voorstel stemmen, dan liggen de zeven 1B-teams gelijk tegen het canvas. De voornaamste rol zal dan ook bij de niet G5-teams liggen. Zij kunnen bepalen hoe de toekomst van ons profvoetbal eruit ziet. Maar in welke richting dat dan zal gaan, dat gaan we wellicht pas ergens in de namiddag weten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top