Proximus ePro League: Anderlecht staat terug in de top 8

Nieuws |

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de 13de speeldag van de Proximus ePro League! De achttien teams stonden opnieuw tegenover elkaar op de virtuele velden met als enige doel zich te kwalificeren voor de play-offs.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de eerste wedstrijd van de dag won Didista (Sporting Charleroi) zonder enige moeite van KV Oostende en BMB_Kylie. Die laatste heeft dit seizoen nog steeds niet kunnen winnen of gelijkspelen en blijft zo laatste met nul punten.

Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem), die al enkele weken leider is in de competitie, had het wat moeilijker om zijn duel te winnen tegen REGO, speler van Royal Excel Moeskroen. Uiteindelijk draaide de wedstrijd uit in het voordeel van de leider. Hij won met het kleinste verschil. Geoffrey vergroot zijn voorsprong op zijn eeuwige concurrent, ZayroR, die punten liet liggen.

De speler van Sint-Truiden behaalde dit weekend niet het gehoopte resultaat en speelde gelijk tegen Club Brugge en zijn speler QTN_11. Na negentig minuten legden de spelers hun controllers neer bij een 1-1-stand. Het verschil tussen de eerste twee in het klassement is opnieuw 4 punten.

In de buik van het klassement won Cercle Brugge zijn wedstrijd tegen KAS Eupen van SvenRoasted.

Manse01 van KV Kortrijk staat terug in de top 4 na zijn wedstrijd tegen Abdullah Waiss van KRC Genk. De Limburger zakt daarentegen van de 6e naar de 9e plaats en grijpt zo momenteel naast een ticket voor de play-offs.

De laatste drie wedstrijden van de dag eindigden op een gelijkspel, maar het waren zonder twijfel RSCA en speler Zak Bentato die het meest profiteerden van het extra puntje. Zak schoof namelijk op naar de 7de plek door het uitstel van de wedstrijd van Royal Antwerp en door de nederlaag van KRC Genk. De Brusselaar zal wel nog moeten vechten voor zijn plek in de top 8, want sommige concurrenten, zoals Zimet2015, hebben een wedstrijd minder op de teller.

Zoals je kan zien, is er niet enorm veel veranderd in de stand na deze 13e speeldag van het reguliere seizoen. De spelers uit de bovenste helft van de tabel zien de play-offs naderen, terwijl voor sommigen de weg vooruit ingewikkeld, zo niet onmogelijk lijkt. Eén ding is zeker, de komende weken zullen beslissend zijn voor veel ploegen die van de titel dromen.

Copyright afbeelding: ELEVEN

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top