Belg AztraL vervoegt organisatie Solary voor het vervolg van de RLCS

Door Proximus

Deel dit nieuws

De organisatie Solary heeft de aanwerving van het voormalige Rocket League-team van Oxygen Esports officieel gemaakt. Ook de Belg Maëllo “AztraL” Ernst, onze beste vertegenwoordiger op de game van Psyonix, maakt de overstap.

Na een jaar lang de kleuren van de Amerikaanse organisatie Oxygen Esports te hebben verdedigd, is onze landgenoot Maëllo “AztraL” Ernst deze donderdag toegetreden tot Solary, gevestigd in Tours in Frankrijk. De overstap volgt slechts enkele dagen na het bericht van Oxygen waarin de organisatie haar Rocket League-spelers bedankte. Het lijkt erop dat de organisatie, ondanks enkele goede resultaten, niet overtuigd was van haar team.

Het is trouwens niet alleen onze 18-jarige Belg die zich bij Solary aansluit. Ook zijn twee teamgenoten Victor “Ferra” Francal en Thibault “Chausette45” Grzesiak en coach Julie “Moon Phases” Combes trekken naar Frankrijk. Solary doet een uitstekende zaak met de aanwerving van een team dat al heeft bewezen dat het kan opboksen tegen de beste teams ter wereld en is nu vertegenwoordigd in de RLCS.

In dit circuit behoren de slots in de competitie niet toe aan de teams, maar aan de spelers. Door AztraL en zijn kompanen te bedanken, verliest Oxygen dus een team in de beste league van het spel.

Op dit moment weten we weinig over de toekomst van het trio. Met overtuigende resultaten zouden ze hun contract misschien wel kunnen verlengen, maar voorlopig zijn er geen details bekend over de duur van het contract dat de spelers aan de organisatie bindt.

Het Solary-avontuur is in ieder geval goed begonnen voor de drie spelers, die momenteel actief zijn in het eerste regionale evenement van het voorjaarssegment van de RLCS. Het team won met 3-1 van Team Vitality en Alpha AF. Onze jonge Belg scoorde een prachtig doelpunt tegen die laatste. De resultaten zijn een goed signaal voor de toekomst en moeten de spelers vertrouwen geven in deze overgangsperiode.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top