Mazzu steekt twee verrassingen in selectie, maar tempert de verwachtingen: "Moet absoluut niet nu gebeuren"

Sport | Eindelijk is het zaterdag 13 maart! Voor de fans van Union Sint-Gillis moét deze dag de geschiedenis ingaan als de dag van de grote terugkeer naar het allerhoogste niveau. Maar daarvoor moet de ongenaakbare competitieleider wel eerst voorbij stadsrivaal RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En hoewel een titelfeest na een Zwanzederby ongetwijfeld het summum is voor heel wat Unionfans, temperde coach Felice Mazzu toch wat de verwachtingen op de persbabbel bij de officiële website. "We komen steeds dichter bij ons doel, en uiteraard willen we dat alles zo snel mogelijk achter de rug is, en daarom moeten we tegen RWDM winnen", vertelde Mazzu. "Maar het moet absoluut niet deze zaterdag gebeuren."

Toch begrijpt de coach dat veel fans wél willen dat het straks al gebeurt. "Ik kan mij inbeelden dat het lange wachten bijna ondraaglijk is geworden voor onze supporters. En het is inderdaad zo dat we met RWDM de oudste rivaal van Union treffen en dat zij er alles aan zullen doen om de titel uit te stellen."

Sterkst mogelijke formatie

Voor de kampioenenmatch heeft Mazzu alvast wel twee verrassingen in zijn selectie zitten. Langdurig geblesseerden Sébastien Pocognoli en Anas Hamzaoui zijn zowaar van de partij. Voor Pocognoli lonken de eerste speelminuten sinds februari 2020 terwijl Hamzaoui voor het eerst sinds november opnieuw paraat is. Voor het overige kan Mazzu op iedereen rekenen die de voorbije weken en maanden mee geknokt heeft voor deze titelmatch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top