Sector One, de Belgische titelverdediger, heeft gisterenavond 4Elements uitgeschakeld in de tweede ronde van de play-offs van de Belgian League Spring Split 2021! De vossen plaatsen zich zo voor de halve finale tegen ION SQUAD. Die wedstrijd kan je live volgen op Pickx.be en Pickx Live.

 

Gisterenavond ging de tweede play-offronde van de Spring Split 2021 door. Sector One, de regerende kampioen, stond tegenover 4Elements Esports. De eerstgenoemde, die de laatste weken sinds de komst van support Forsaken steeds beter speelt, kreeg een mooie kans om te bewijzen dat het een mooi spel op ons scherm kan brengen. En die kans lieten de vossen niet liggen, getuige de 3-0-overwinning.

De jungler van Sector One, Aesthetic, bracht 4Elements meteen vanaf het begin van game 1 in moeilijkheden. Het sleutelwoord? Druk. Een motto dat Sector One tijdens de hele BO hanteerde. Dankzij een (bijna te) goed gerodeerde Udyr bepaalde de jungler het tempo op de map. Bij voor 4Elements was de keuze opvallend. Het team koos ervoor om tovenaar Veigar in de handen van midlaner Atlas te zetten, maar de kampioen slaagde er helaas niet in om zichzelf in de juiste omstandigheden te plaatsen. Sector One was dominant en liet geen opening voor 4Elements: 1-0.

Game 2 kunnen we samenvatten in 1 woord: eenrichtingsverkeer. Hoewel 4Elements vaker het initiatief nam, deden de vossen beroep op hun superieure mecanics. We wijzen ook graag op de aanwezigheid van Night, midlaner van Sector One, die weet hoe hij op elk moment beschikbaar moet zijn, zonder zijn farming te verwaarlozen. Dat is essentieel voor een kampioen als Ryze, die een grote hoeveelheid items nodig heeft om zijn volledige potentieel te benutten. Ondanks een paar kleine foutjes, ging Sector One weer aan de leiding. Bij 4Elements leek het moraal wat weg te zijn en zo glipte ook wedstrijd twee door hun vingers. Matchpoint voor Sector One.

De 4Elements begonnen iets overtuigender aan de derde game. En toch maakte het team heel wat fouten, en dit vanaf de draft. Te veel bans naar de midlane, waar Night, een van de spelers met de grootste champion pool, actief is, lieten comfort picks open voor de vossen op de toplane of in de jungle. Aesthetic profiteerde en zette met zijn Udyr opnieuw oncontroleerbare druk op de jungle van de tegenstander. 4Elements verloor alle moed. De fouten stapelden zich op en gaven Sector One een voorsprong die veel te groot werd voor 4Elements om de neutrale doelen op de kaart te betwisten.

Sector One won dus probleemloos met een score van 3-0. Zij gaan door naar de halve finales waar ze het zullen opnemen tegen ION SQUAD, dat verloor van KVM Esports.

 

Sector One vs ION SQUAD – Maandag 15 maart om 19u

De halve finale is een wedstrijd waar we nu al naar uitkijken. Enerzijds heeft ION SQUAD, onderschat in het begin van de Split, zijn tegenstanders laten zien dat een jonge organisatie zeer veelbelovende resultaten kan behalen. Toch is het na de wedstrijd van afgelopen maandag tegen KVM Esports, die in drie ronden verloren ging, duidelijk dat er nog veel ruimte voor verbetering is binnen het team.

De tegenstander is Sector One, waarvan de progressiecurve nu al enkele weken grotendeels stijgend is. De aanwerving van Forsaken lijkt het team deugd te hebben gedaan. We zijn benieuwd waartoe het team in staat zal zijn tegen teams als ION SQUAD of wie weet KVM.

Beide teams kunnen zichzelf een wedstrijd schenken tegen het grote KVM Esports. We zien je maandag om 19u hier op Pickx.be en Pickx Live om de match tussen Sector One en ION SQUAD te volgen en te weten te komen wie het tweede finaleticket grijpt.

Copyright afbeelding: META