Pokémon blaast 25 kaarsjes uit! Maar wat nu?

Nieuws |

Op 27 februari mocht Pokémon, een legendarische franchise voor verschillende generaties, 25 kaarsjes uitblazen. Het ideale moment om eens terug te blikken op de kleine monstertjes, maar ook om te ontdekken wat er ons nog te wachten staat. Hou je vast, want we vertrekken richting Pallet Town!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze kleine monsters (Pocket Monsters of Pokémon) zijn bedacht door Satoshi Tajiri en Japanse gamers maakten er voor de eerste keer kennis mee op 27 februari 1996 in Pokémon Rood en Groen voor de Game Boy. Iets later, op 15 oktober van hetzelfde jaar, kwam ook Pokémon Blauw uit.

Venusaur stond op de cover van Pokémon Green (game die niet beschikbaar was bij ons)

Pas op 5 oktober 1999 konden ook wij hier in Europa beginnen aan het avontuur. Het was toen de eerste van vele generaties die betoverd werd door de fantastische avonturen.

Ook vandaag heerst de Pokémania nog steeds. Zowel jonge kinderen als iets oudere kinderen blijven de verschillende games (zoals de mobiele games) spelen. Maar hoe moet het nu verder? Kan de franchise 25 jaar later nog steeds jong en oud charmeren?

Je ontdekt in dit artikel tal van weetjes die je misschien wel gemist hebt, zowel voor competitief gamen als voor de recreatieve gamer. Want vergis je niet, er staan heel wat veranderingen voor de deur in het jaar 2021!

25 jaar Pokémon!

Twee remakes, jawel!

Om 2021 af te trappen, werden niet één maar wel drie games aangekondigd tijdens Pokémon Day op 27 februari.

Laten we beginnen met de eerste twee games die eind 2021 in de rekken zullen liggen. Twee remakes van de versies Diamond & Pearl, die de namen Brilliant Diamond en Shining Pearl krijgen.

De versies Diamond & Pearl kwamen uit op de Nintendo DS in Japan op 28 september 2006 (27 juli 2007 in Europa) en krijgen nu dus een port naar de Nintendo Switch. Ze krijgen nieuwe graphics en een geheel nieuwe muzikale omkadering.

Met meer dan 16,8 miljoen verkochte exemplaren, wordt het niet Game Freak, de studio die normaal gezien de games maakt, maar wel ILCA, Inc. die de games zal ontwikkelen. Je kent de studio misschien wel van games als Dragon Quest XI, Metal Gear Rising: la vengeance, Yakuza 0, NieR: Automates et Ace Combat 7: Skies Unknown. De studio gaat samenwerken met Junichi Masuda (game director bij Game Freak).

Terwijl de jonge gamers de Sinnoh-regio eens op een andere manier kunnen ontdekken, zullen iets oudere gamers misschien vinden dat de games weinig innoverend zijn en stellen ze zich misschien wel vragen bij de kracht van de Nintendo Switch. Misschien waait er wel een nieuwe wind doorheen de community nu een andere studio zich aan de games waagt?

De chibi-stijl die getoond werd in de video hierboven (Japanse stijl bekend om het ontwerpen van schattige en cartooneske wezens, een beetje zoals Link’s Awakening), kon alvast op weinig tevredenheid rekenen bij de Pokémon-community. Het ziet er allemaal wat eenvoudig uit, terwijl de Nintendo Switch eigenlijk veel meer te bieden heeft. Er werd stiekem gehoopt dat de games een volledige make-over zouden krijgen.

De strategie van Pokémon zal voor deze versies wellicht niet al te veel veranderen. Op de gewoonlijke veranderingen na natuurlijk:

nieuwe aanvallen (mono type, dual type), nieuwe talenten (dual talent van Pokémon Sword/Shield duikt misschien weer op), een typische metagame van de 4e generatie, strategische derde partijen die ongetwijfeld zullen veranderen, enz… Het blijven vooral voorspellingen, want het blijft stil over het strategienieuws van de nieuwe games.

(Opmerking: de 4de generatie bestaat uit de Pokémon in de versies Diamond en Pearl)

Pokémon staat momenteel dan ook op een soort tweesprong. Ze moeten kiezen tussen nieuwe (jonge) spelers aantrekken en hun, vaak iets oudere, fanbase tevreden houden. Game Freak trok de voorbije jaren vooral de kaart van die nieuwe generatie (denk maar aan een simpel script voor Sword/Shield, de Kanto-regio in het wat kinderachtige Pokémon Let’s Go en de mobile game Pokémon Café Mix). Door die keuze bleef de oudere fanbase wat in de kou staan. Geen complexere Pokémonwereld, geen ingewikkelde scripts, geen uitdagende gameplay en geen straffe visuals. Ook de anime kan de oudere generatie niet langer boeien. De serie is gewoon niet meegegroeid met de fans. Denk maar aan het hoofdpersonage, dat al sinds 1999 even oud is gebleven. Hoe oud is die eigenlijk? Elf jaar?

De community heeft dus van zich laten horen. Maar is deze klaar voor het nieuws dat er staat aan te komen en de game waar de fans al zo lang naar smachten?

We krijgen eindelijk een open wereld game

Vanaf begin 2022 zouden gamers aan de slag moeten kunnen met de open wereld game die een geheel nieuwe wind door de franchise moet blazen: Pokémon Legends Arceus. De game komt exclusief naar de Nintendo Switch en vertelt het verhaal van Diamond & Pearl in een lang vervlogen tijd in een historische versie van de Sinnoh-regio. Dé Pokémon die op de cover zal staan is Arceus.

De vorige titel die de lat hoog gelegd heeft voor deze console was The Legend of Zelda : Breath of the Wild. Of deze game Zelda van de troon kan stoten is nog maar de vraag. De fans krijgen alvast, in theorie, de game waar ze al zoveel jaren op wachten.

Nog een nieuwtje: je kan nu een starter kiezen uit drie verschillende generaties. Ze komen alledrie wel uit het historische Japan. Wie kies jij binnenkort tussen Cyndaquil (vuur-type uit Gold & Silver), Oshawott (water-type uit Black & White) of Rowlet (plant-type uit Sun & Moon)?

Wie van de drie wordt jouw partner om de Pokédex van Sinnoh te vervolledigen?

Cyndaquil, Oshawott en Rowlet

Het zou best kunnen dat de game serieus zal verschillen van de vorige games, want de nieuwe game valt nu onder Action-RPG. Waar het vroeger nog elk om beurt was, zou dat nu kunnen veranderen naar een stijl die meer lijkt op Final Fantasy. Afwachten dus…

En op competitief niveau?

In een eerder artikel kwam je al te weten dat de World 2021 geannuleerd werd met het oog op de editie van 2022. League Challenges, League Cups, Premier Challenge toernooien en Midseason Showdowns zijn ook uitgesteld naar een latere datum. Het mag duidelijk zijn dat fysieke evenementen zwaar te lijden hebben onder de huidige situatie en het onmogelijk is om honderden (en duizenden) mensen te laten samenkomen.

Toch is er ook goed nieuws, want ondertussen zijn er ook heel wat online activiteiten waarvan je kan genieten. In sommige regio’s doen die het wel beter dan in andere.

Om te beginnen is het 15e seizoen van online gevechten op Pokémon Sword & Shield net afgelopen, maar loopt sinds begin maart het 16e seizoen op volle toeren!

Iedereen die wil kan meespelen met als doel helemaal bovenaan het klassement te eindigen. Je kan je meten met andere trainers van over de hele wereld om Pokémonmeester te worden. Ga naar het Combat Stadium via het hoofdmenu (en kies voor VS). Vergeet niet dat je een abonnement nodig hebt van Nintendo Switch Online om deel te nemen aan de competitie. De regels zijn:

De gevechten speel je solo 3 tegen 3 of in duo 4 tegen 4.
Je mag geen Pokémon in je team hebben met hetzelfde Pokédexnummer (dus geen dubbele).
Een Pokémon is speelgerechtigd als je die gevangen hebt, via een ei of uitgedeeld is in Sword & Shield, of als die erkend wordt in de Battle Tower als die uit een vorige game van de hoofdreeks komt.
De Pokémon worden vastgepind op level 50 tijdens de gevechten. Je krijgt 90 seconden voor elke match om je Pokémon te kiezen, 45 seconden om je actie te kiezen en er is een persoonlijke chrono van 7 minuten waarin je acties moet ondernemen. Een gevecht duurt niet langer dan 20 minuten.
Alle items zijn toegelaten, maar het is niet mogelijk om twee Pokémon hetzelfde item te laten vasthouden.

Toegelaten Pokémon:

Galar Pokédex Nr. 001–400, Isle of Armor Pokédex Nr. 001–210, en Crown Tundra Pokédex Nr. 001–210 zijn toegelaten. Ook deze Pokémon komen in aanmerking: Mewtwo, Raikou, Entei, Suicune, Lugia, Ho-Oh, Treecko, Grovyle, Sceptile, Torchic, Combusken, Blaziken, Mudkip, Marshtomp, Swampert, Latias, Latios, Kyogre, Groudon, Rayquaza, Uxie, Mesprit, Azelf, Dialga, Palkia, Heatran, Regigigas, Giratina, Cresselia, Tornadus, Thundurus, Reshiram, Zekrom, Landorus, Kyurem, Xerneas, Yveltal, Zygarde, Rowlet, Dartrix, Decidueye, Litten, Torracat, Incineroar, Popplio, Brionne, Primarina, Tapu Koko, Tapu Lele, Tapu Bulu, Tapu Fini, Cosmog, Cosmoem, Solgaleo, Lunala, Nihilego, Buzzwole, Pheromosa, Xurkitree, Celesteela, Kartana, Guzzlord, Necrozma, Poipole, Naganadel, Stakataka, en Blacephalon.

Alle andere Pokémon zijn dus niet toegelaten in deze competitie. Je krijgt, op basis van je klassement, als beloning:

Master Ball Tier

  • Gold Bottle Cap ×3
  • 600 Battle Points
  • Dynite Ore ×30
  • Armorite Ore ×30

Ultra Ball Tier

  • Gold Bottle Cap ×1
  • 300 Battle Points
  • Dynite Ore ×10
  • Armorite Ore ×10

Great Ball Tier

  • Bottle Cap ×3
  • Ability Capsule ×1
  • 100 Battle Points
  • Dynite Ore ×5
  • Armorite Ore ×5

Poké Ball Tier en Beginner Tier

  • Ability Capsule ×1
  • 50 Battle Points
  • Dynite Ore ×5
  • Armorite Ore ×5

Het zestiende seizoen loopt nog tot 1 april 00u59. Nadien is het tijd voor seizoen 17!

De evenementen Play! Pokémon van Pokémon TCG hervatten in Australië en Nieuw-Zeeland

In beide landen is de situatie ondertussen onder controle en de live evenementen starten dan ook opnieuw op. Vanaf 6 maart 2021 is er opnieuw actie te beleven. Je kan trouwens zelf op de website ontdekken waar er events plaatsvinden. Voorlopig alleen in Australië en Nieuw-Zeeland dus, maar we houden jullie zeker op de hoogte als er binnenkort ook wat dichter bij huis iets te beleven valt.

Het nieuwe seizoen van Pokémon GO

De mobile game heeft al ontelbare harten veroverd en ook in maart valt er weer heel wat te beleven in de wereld van Pokémon GO!

De legendarische Pokémon van Unova!

Een nieuwe speciale studie van Team GO Rocket is beschikbaar vanaf 28 februari zodat je shadow Articuno van deze schurken kunt stelen en hem je nieuwe metgezellen kan maken in maart.

Van maandag 1 maart 2021 tot donderdag 1 april 2021 krijg je de kans om Gible te vinden.

Er verschijnen alweer nieuwe legendarische Pokémon in de raids met vijf sterren in maart:

  • Incarnate Forme Landorus (van maandag 1 maart 2021 8:00 uur, tot zaterdag 6 maart 2021 8:00 uur plaatselijke tijd).
  • Incarnate Forme Tornadus (van zaterdag 6 maart 2021 8.00 uur, tot donderdag 11 maart 2021 8.00 uur plaatselijke tijd).
  • Incarnate Forme Thundurus (van donderdag 11 maart 2021 8.00 uur tot dinsdag 16 maart 2021 10.00 uur plaatselijke tijd).
  • Therian Forme Thundurus (van dinsdag 16 maart 2021 10.00 uur, tot dinsdag 30 maart 2021 10.00 uur plaatselijke tijd).
  • Therian Forme Tornadus (vanaf dinsdag 30 maart 2021 om 10.00 uur plaatselijke tijd).

Er zullen ook enkele Mega-evoluties verschijnen in de Mega raids:

  • Mega Blastoise, Mega Pidgeot en Mega Ampharos zullen te zien zijn in Mega-Raids van maandag 1 maart 2021 om 8:00 AM tot dinsdag 16 maart 2021 om 10:00 AM (lokale tijd).
  • Mega Houndoom, Mega Abomasnow en een verrassende Mega-Evolved Pokémon zullen ook te zien zijn in Mega-Raids vanaf 10.00 uur lokale tijd op dinsdag 16 maart 2021.

De raids lopen van 18.00 tot 19.00 uur plaatselijke tijd op alle woensdagen in maart. Tijdens deze uren zullen de vijf sterren raid Pokémon van elk van de bovenstaande weken verschijnen. Een bonus raid zal plaatsvinden op maandag 15 maart 2021, van 18:00-19:00 uur lokale tijd.

Credits : ©2021 Pokémon. ©1995-2021 Nintendo/Creatures Inc. /GAME FREAK inc., Pokemongolive.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top