Keylor Navas voorkomt nieuwe Remontada: Barcelona druipt af in de Champions League

Sport | Zou het? Kon het? In 2017 haalde FC Barcelona nog een 4-0 nederlaag op tegen PSG in de 1/8e finales. De 6-1 werd nadien bestempeld als La Remontada. Deze keer moest Barça een 4-1 ophalen. En toen Lionel Messi op het einde van de eerste helft mocht aanleggen vanop de penaltystip voor een 2-1 voorsprong, geloofden de Catalaanse supporters in een nieuw mirakel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet Barcelona, maar PSG zit straks in de trommel voor de kwartfinales van de Champions League. Dat de Fransen het voordeel hadden, werd afgedwongen in de heenmatch. In Barcelona ging PSG namelijk al met 1-4 winnen. Barça had een nieuw mirakel nodig in Parijs. Toen echter op het half uur Kylian Mbappé Paris Saint-Germain op een 1-0 voorsprong bracht, wankelde als snel de hoop.

Barcelona moest nog vier goals maken om minstens verlengingen uit de brand te slepen. Wie anders dan Lionel Messi wees de Catalanen alvast de juiste weg. Met een wereldgoal, zijn 120ste in de Champions League, zette hij naar het einde van de eerste helft toe de bordjes weer in evenwicht. Wanneer in de extra tijd Barcelona ook nog eens een penalty kreeg, veerden de Barça-supporters ongetwijfeld recht achter hun televisie.

Navas de enige Parijzenaar op CL-niveau

Messi zelf zette zich achter de bal. De Argentijn kreeg de uitgelezen kans om PSG in de tweede helft wat nerveus te maken. Oog in oog met PSG-doelman Keylor Navas faalde Messi echter. De superster van Barcelona trapte hard op Navas, die de bal tegen de lat devieerde. Een pijnlijke misser die een keerpunt in de wedstrijd zou zijn.

De Costa Ricaanse doelman was met deze penaltyredder niet aan zijn proefstuk toe in de wedstrijd. PSG had het moeilijk met Barcelona in de eerste helft, dat niets meer te verliezen had. Ousmane Dembélé en Serginho Dest versierden best grote kansen voor de Catalanen, maar stuitten telkens op een sterk keepende Navas. Ook in de tweede helft stond hij nog eens pal op een kopbal van Sergio Busquets.

Voorts beet Barça zijn tanden stuk op de strakke organisatie van Paris Saint-Germain, dat de wedstrijd uitcontroleerde. PSG verzilverde zo zijn ticket voor de kwartfinales. Exit voor Barcelona. Na Cristiano Ronaldo met Juventus zien we straks ook geen Lionel Messi meer op het kampioenenbal. Het is al van 2007 geleden dat we geen FC Barcelona zullen zien in de kwartfinales van de Champions League. We moeten zelfs terug naar 2005 om geen Messi én Ronaldo meer te zien in de kwartfinales van de CL.

Einde van een tijdperk?

Nu het voor Barcelona voorbij is in de Champions League, rijst de vraagt of we Messi voor het laatst aan het werk hebben gezien in een Barça-shirt in de Champions League. De Argentijn lijkt hoogstwaarschijnlijk niet meer bij te tekenen bij Barcelona. Met een aflopend contract mag De Vlo nog proberen in schoonheid af te sluiten in eigen land. Barcelona strijdt nog mee voor de titel en de Spaanse beker.

Want hoewel Barcelona nu niet meer zal meedingen naar de beker met de grote oren, in eigen land begint coach Ronald Koeman de juiste formule te vinden. Barcelona verloor niet meer sinds 5 december, wat zorgt voor een ongeslagen reeks van 14 duels waarvan er 11 werden gewonnen.

Ook lijkt Koeman meer en meer te timmeren aan de toekomst van Barcelona. Zo waren er gisteren onder meer basisplaatsen voor jonkies als Pedri, Dest en Oscar Mingueza. Trincão en Ilaix Moriba mochten invallen. En met Joan Laporta terug aan het roer als voorzitter probeert FC Barcelona stilaan zijn grandeur terug te winnen.

Mis niks van de Champions League dankzij de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top