Deze BV's hebben een onverwachte wending in hun carrière gemaakt

Films |
Als Bekende Vlaming moet je van alle markten thuis zijn als je aan de bak wil komen. Proximus Pickx stelt je een aantal BV's voor die een onverwachte job hebben naast hun acteercarrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Filip Peeters

Als we in het woordenboek de definitie van duizendpoot zouden zoeken, vinden we daar ongetwijfeld een foto van Filip Peeters. De man heeft werkelijk in elk potje wel eens geroerd. Ook letterlijk, want de man begon zijn loopbaan als kok in het gerenommeerde tweesterrenrestaurant Barbizon in Overijse. We kennen Filip van fictiereeksen zoals 'Recht op recht', 'Salamander' en de films 'Loft' en 'De Hel van Tanger'. Ook achter de camera is hij actief, onder meer als regisseur van de romantische komedie 'Wat mannen willen' uit 2015. In 2018 koos hij voor een loopbaan in de politiek als lijstduwer van de lokale partij 't Dorp Boechout Vremde. Hij zet zich daar in voor de lokale belangen van de gemeente. Door de coronacrisis zit de acteur nu zonder opdrachten en daarom is hij volgens Dag Allemaal teruggekeerd naar zijn eerste liefde, het fornuis. In zijn huis in Boechout maakt hij nu tarte tatins, zoetekauwen kunnen elke vrijdag terecht in Boechout of Antwerpen voor een ambachtelijke hap.
 

Mathias Vergels

Voor acteurs is het jaar 2020 een annus horribilis gebleken. Het is dan ook perfect te begrijpen dat ze hun energie ergens anders in willen investeren. Mathias Vergels zoekt bijvoorbeeld zijn zieleheil "buiten het artistieke", zoals hij verklaart in TV-Familie. In het weekblad verklapt de acteur dat zijn broer metser was en stukadoor is geworden. "Ik zal bij hem in de leer gaan en in 2021 zelf pleisterwerken bij mij thuis uitvoeren", aldus Vergels. Voor de acteur is het stukadoorwerken naar eigen zeggen iets therapeutisch. "Kwestie van mijn hoofd leeg te maken", vertelt hij zelf. Wie binnenkort zijn huis laat bepleisteren door een vakman van Pleisterwerken Vergels uit Sint-Genesius-Rode zou zomaar eens een acteur kunnen spotten in de woonkamer...

Véronique Leysen

De voormalige Ketnetwrapster heeft na een carrièreswitch een tijdlang koffiebars uitgebaat onder het label 'Maurice', de naam van haar in 2006 overleden grootvader. Ze startte ook een breilabel, waarvoor ze samenwerkte met kledingketen ZEB. Sinds kort heeft ze een nieuwe richting ingeslagen als interieurarchitecte. Véronique studeert nu interieurvormgeving in een Vlaamse hogeschool. "De combinatie studies en gezin is erg pittig, maar waar een wil is, is een weg", klinkt het vastberaden in Het Laatste Nieuws.
 

Lien Van de Kelder

Ook Lien Van de Kelder is van veel markten thuis en dat helpt haar zeker tijdens deze gezondheidscrisis. Naast haar acteerwerk voor 'Thuis', 'Zone Stad' en andere fictiereeksen treedt ze ook op als chansonnière in de voorstelling 'Salut La Copine'. Maar momenteel werkt ze voornamelijk in het advocatenkantoor Finnian & Columba, waarvan ze medeoprichter is. Lien studeerde in de jaren 2000 af met een master in de rechten en specialiseerde zich in het intellectuele eigendomsrecht. Ze schreef mee aan het zogeheten Boek XI, een wetboek over het auteursrecht en andere economische thema's. Momenteel treedt ze vooral op als juriste in zaken die te maken hebben met intellectuele eigendommen en als bemiddelaar in burgerlijke en handelsconflicten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top