Cristiano Ronaldo maakt zijn beloftes aan Juventus niet waar

UEFA Champions League | Juventus werd afgelopen dinsdag in de verlengingen uitgeschakeld in een razend spannende achtste finale van de Champions League door FC Porto. Een reality check voor de Italianen, alsook voor Cristiano Ronaldo, die na drie jaar dienst in Turijn tegen de Draken teleurstelde en de Oude Dame alweer niet naar een overwinning kon leiden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een 2-1 verliesmatch in Porto dachten CR7 en de Bianconeri dat ze het tij nog konden keren in de terugwedstrijd dinsdag in Turijn. Dankzij twee doelpunten van Federico Chiesa waarvan eentje na een beslissende pass van Ronaldo, kon de thuisploeg de verlengingen afdwingen. Maar ondanks dat ze maar met tien op het veld stonden en ondanks hun uiteindelijke 3-2 verlies, is het Porto dat doorstoot. De troepen van Sergio Conceição hebben hun overwinning te danken aan Sergio Oliveira, de voormalige goalgetter van KV Mechelen die er twee in het mandje legde.
 
CR7 lijdt onder zijn statistieken
 
Een dag nadat de Oude Dame het deksel op de neus kreeg, zocht en vond de internationale pers in Cristiano Ronaldo een zondebok. De Portugees werd in 2018 gerekruteerd met als enige doel om de beker te winnen die Juventus al sinds 1996 ontglipt, maar hij lijkt er niet in te slagen om die beloftes waar te maken. Zijn aanzien slinkt jaar na jaar.
 
Net als vorig jaar eindigt de Champions League dus in de achtste finales voor Juventus en Ronaldo, die er intussen al 134 doelpunten wist te maken. De vijfvoudige winnaar van de Ballon d’Or liet ook met de ploeg uit Turijn al opvallende statistieken noteren in de Champions League, maar dan in de negatieve zin. Zo heeft hij bijvoorbeeld in drie seizoenen minder doelpunten gescoord (14, 6+4+4), dan in zijn laatste seizoen met Real Madrid (15). Ik de knock-outfase trof hij zelfs geen enkele keer raak dit jaar, een primeur sinds het seizoen 2005-2006.
 
Juventus gaat achteruit
 
CR7 slaagt er niet meer in om de resultaten van zijn ploeg op te krikken. Na uitschakelingen tegen Ajax in de kwartfinales twee jaar geleden en tegen Lyon in de achtste finales vorig jaar, beet Juventus alweer in het stof tegen een ploeg die niet tot de top 4 van Europa behoort. Wat nog meer pijn moet doen voor Cristiano Ronaldo, is dat Juve in de drie jaar voor zijn komst nog twee keer de finale haalde (in 2015 en 2017).
 
Maar ter verdediging van de aanvaller: ook voor hem moet het even slikken zijn. Voor hij naar Italië afzakte, had hij nog acht opeenvolgende jaren in de halve finales van de Champions League gevoetbald. In de Serie A was de topscoorder in de strijd om de beker met de grote oren altijd op het appel. Dit jaar vond hij in 31 matchen 27 keer de netten in de rangen van Andrea Pirlo, die maar wisselvallige resultaten neerzetten. Nu Juve op het punt staat om de hegemonie over de Italiaanse competitie te verliezen, rijst de vraag: hoe hard Cristiano Ronaldo ook mag zijn, houdt het wel steek om het hele gewicht van zo’n presitigieuze ploeg op de schouders van een 36-jarige speler te laten rusten?
 
Mis het hele seizoen lang niets van de UEFA Champions League dankzij de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top