Valorant: Davidp trekt het shirt van EXCEL aan

Nieuws |

De Belgische speler David “Davidp” Prins is de nieuwe teamkapitein van het team EXCEL. Het nieuws komt er 3 maanden nadat hij op de bank werd gezet door G2 Esports.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Via een tweet maakte EXCEL het nieuws officieel. Na 3 maanden afwezigheid op de slagvelden van VALORANT staat de Belg David “Davidp” Prins op het punt zijn competitieve comeback te maken. Hij zou bij zijn nieuwe team ook de aanvoerdersband dragen. Davidp is de eerste naam binnen het team dat de structuur onthulde. De namen van de andere spelers zouden binnenkort moeten volgen.

Het was geen geheim dat de Belg, die midden december door G2 Esports op de bank werd gezet, op zoek was naar een nieuw team, iets wat zijn oude team hem natuurlijk had toegestaan. Een goede of slechte beslissing? Feit is dat de ploeg het moeilijker heeft om te presteren sinds het vertrek van de Belg. Mixwell en zijn teamgenoten hebben trouwens geen kwalificatieticket kunnen pakken voor de eerste Masters-etappe van de Valorant Champions Tour.

De aanwerving van Davidp door een organisatie als EXCEL kunnen we niet echt een grote verrassing noemen. De 26-jarige speler heeft inderdaad heel wat ervaring in het competitieve circuit van Valorant, maar ook in de esports in het algemeen na zijn carrière op Counter-Strike. Een blik op het palmares van de speler in het shirt van G2 is genoeg om het talent van de speler op te merken. Het team won simpelweg alle ontmoetingen van de Ignition Series, een onofficieel circuit dat de grootste teams op VALORANT verzamelde, en het eindigde op plek 3-4 van de First Strike, het eerste officiële toernooi dat door Riot werd georganiseerd.

“In onze eerste gesprekken merkten we meteen zijn ijver op. Hij wil in goede omstandigheden zijn doel bereiken dat hij al had vooraleer hij naar EXCEL kwam: het Europees kampioenschap winnen. Zijn honger en zijn ambitie spraken mij enorm aan”, aldus Kieran Holmes-Darby, medeoprichter van de organisatie.

Voor EXCEL, reeds aanwezig in het LEC op League of Legends bijvoorbeeld, is het een heel nieuw avontuur dat begint. De Britten, die sinds de lancering van VALORANT afwezig waren binnen het circuit, lijken vastbesloten de verloren tijd in te halen. Wij wachten dus op de namen van de andere spelers die in de komende dagen zullen worden bekendgemaakt. Helaas zullen we moeten wachten op de volgende Challengers-fases om het EXCEL-team te zien spelen in een competitie met inzet.

Copyright afbeelding: EXCEL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top