Knal virtueel de Paterberg op dankzij de eSeries van Proximus Cycling

Wielersport | Sinds enkele maanden kunnen wielerfanaten hun beste beentje voorzetten in de virtuele wereld van de Proximus Cycling eSeries, een online en gratis fietsplatform van Flanders Classics en Proximus. Heb je momenteel de goede benen te pakken? Ben je net in topvorm? Spring dan op je fiets in de living voor de Spring Classics Race.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Door de onvoorziene omstandigheden van het voorbije coronajaar moest iedereen op zoek naar veilige alternatieven en kwamen virtuele ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht. Denk maar aan de virtuele Ronde van Vlaanderen die Greg Van Avermaet vanuit zijn eigen kot wist te winnen in april vorig jaar.

“We kijken nog altijd trots terug op dat geslaagde project”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “We zagen met z’n allen niet alleen een spannende wedstrijd op rollen, maar merkten daarbij bovendien een verjonging in het publiek op. En laat dat laatste net één van de grootste drijfveren van de Proximus Cycling eSeries zijn. Op die manier proberen we als Flanders Classics om de meest innoverende te zijn.”

Om dus ook de modale wielerliefhebbers te plezieren, ontstond de Proximus Cycling eSeries. Wie wil deelnemen, moet zich eerst registreren op het platform, uitgebouwd door eSports specialist Team Meta. Eenmaal de rollen of smarttrainer aan de gaming software van RGT gekoppeld zijn, kan de fun beginnen. Deelnemen is gratis en ook binnen de RGT omgeving is het afsluiten van een abonnement niet nodig. Je kan zelfs mooie prijzen winnen.

Netjes nagebouwd

Op het platform van de Proximus Cycling eSeries verschijnen geregeld nieuwe challenges waarop je kan intekenen. Tijdens zo’n uitdaging moet je bijvoorbeeld je beste tijd neerzetten op een bepaald segment. Met de Ronde van Vlaanderen van 2021 in het verschiet besloot Proximus om ervoor te zorgen dat je nu virtueel ten strijde kan trekken op de Paterberg, al jaren de scherprechter en laatste helling in Vlaanderens Mooiste.

De omgeving van de Paterberg werd overigens bijzonder knap nagemaakt. Je herkent de karakteristieke Vlaamse helling aan zijn typische hoeve, de kasseien en de omheining. “De fietsomgeving weerspiegelt de realiteit”, aldus Van Den Spiegel. “Tijdens deze challenge zal het écht voelen als de Paterberg. Op die manier moeten fans onze klassieke wegen niet missen én krijgen liefhebbers wereldwijd de kans om kennis te maken met de wegen waar Flandriens jaarlijks voor spektakel zorgen.”

Als dit avontuur jou interessant lijkt, kan je je eenvoudig registeren op de website van Proximus Cycling eSeries. Voor de vrouwen vindt de Spring Classics Race plaats op zaterdag 13 maart, een dag later zijn de mannen aan de beurt. Volg ook alle verdere ontwikkelingen via de Facebookpagina van de Proximus Cycling eSeries.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top