De slechtste dates uit de filmgeschiedenis

Op VTM2 kan je ondertussen al twee weken genieten van het gloednieuwe datingprogramma ‘Blijven Slapen’. Daarin gaan de kandidaten op een date van 24 uur, in een huis volgestouwd met camera’s. Dat niet al die dates aflopen als een sprookje, is duidelijk. Om de deelnemers een hart onder de riem te steken ging Proximus Pickx alvast op zoek naar de ergste dates in de filmwereld.

There's Something About Mary

Deze cultfilm uit 1998 brengt het duo Cameron Diaz en Ben Stiller samen. De scène waarin Ted bij Mary thuis komt voordat hij naar het schoolbal gaat is helemaal te gek, en bovendien erg grappig. Terwijl hij even naar de wc gaat, raakt Teds penis verstrikt in de rits van zijn gulp. Tot overmaat van ramp besluit Mary's stiefvader hem te helpen. In de volgende scène brengen paramedici de jongeman naar het ziekenhuis. Een afspraakje dat al voorbij is voor het begint.

American Psycho

Seriemoordenaar Patrick Bateman (Christian Bale) is in topvorm, en je moet vroeg opstaan om levend uit een afspraakje met hem te komen. Deze eindigen namelijk vaak in een bloedbad. De slechterik aarzelt niet om de prooi die hij naar zijn grote appartement in New York brengt koelbloedig te vermoorden: of het nu met een hamer of een kettingzaag is, we hebben hier waarschijnlijk te maken met de slechtste afspraakjes uit de geschiedenis van Hollywood.

Scream 2

Vraag Wes Craven, meester van de horror, niet om een romantische scène te filmen. In de openingsscène van het tweede opus van zijn Scream-reeks, wilde de regisseur heel hard toeslaan. Het begint allemaal heel plezierig, als de twee geliefden gespeeld door Omar Epps en Jada Pinkett de vertoning bijwonen van ‘Stab’, gebaseerd op de gebeurtenissen van de eerste film. Wanneer de eerste naar het toilet gaat, leunt hij tegen de muur van het hokje nadat hij een vreemd geluid heeft gehoord, een grote fout, want hij wordt onmiddellijk neergestoken. Een soortgelijk lot wacht Maureen, die meerdere malen met geweld wordt neergestoken, voor een volle schouwburg, waarbij toeschouwers denken dat het om een publiciteitsstunt gaat.  

American Pie

Deze film uit 1999 is een klassieker onder de klassiekers en biedt ons een heleboel grappige situaties, maar die tussen Shannon Elizabeth en Jason Biggs aan het begin van de film is de beste. We herinneren ons allemaal onze eerste keer. Het is eng, en het duurt niet altijd zo lang als we zouden willen. Stel je voor dat je eerste keer gefilmd wordt op het internet en dat de hele wereld je seks ziet hebben, inclusief je ouders. Dat is wat er gebeurt met het personage gespeeld door Jason Biggs, die hem een bijnaam zal bezorgen voor de rest van zijn schooljaren.

American Pie 4 of 'American Reunion' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Pulp Fiction

Het is waarschijnlijk de beroemdste date in de geschiedenis van de cinema: de avond tussen Mia Walace (Uma Thurman) en Vincent Vega (John Travolta). Geen afspraakje in de traditionele zin van het woord, maar toch wel een beetje. Het begint allemaal onschuldig genoeg, na gegeten te hebben en deelgenomen te hebben aan een danswedstrijd, besluit Vincent Mia mee naar huis te nemen voor een slaapmutsje. Helaas, Mia zal heroïne verwarren met cocaïne en een overdosis nemen. De avond eindigt met een dosis adrenaline rechtstreeks in Mia's hart, en ze komt er in extremis doorheen.

'Pulp Fiction' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top