Vleugelspeler Blake Griffin, die vrijdag door de Detroit Pistons van zijn contract werd ontheven, tekende gisteren bij Brooklyn. De Nets, met James Harden, Kevin Durant en Kyrie Irving op hun rooster, doen zich steeds meer gelden als serieuze kanshebber voor de titel.
"We zijn gelukkig om een speler van Blakes kaliber in onze ploeg te hebben op dit moment van het seizoen", zei Sean Marks, general manager van de Brooklyn Nets, toen hij de ondertekening van vleugelspeler Blake Griffin aankondigde. "Hij is een veelzijdige en ervaren speler. We zijn blij met de impact die hij op ons zal hebben, zowel op als naast de vloer."
 
Tweede van de Eastern Conference
 
Griffin, 31, brengt wat gewicht in het team dat al DeAndre Jordan heeft. Hij is de tweede grote aanwinst voor de Nets dit seizoen na de komst van James Harden. Onder aanvoering van Harden heeft de ploeg van Steve Nash negen van zijn laatste tien wedstrijden gewonnen en staat nu tweede in de Eastern Conference met een 24-13 record. Philadelphia staat eerste met één verlies minder.
 
Griffin kwam als eerste uit de draft van 2009, maar speelde niet in zijn eerste seizoen bij de Clippers vanwege een vermoeidheidsbreuk in zijn knie. Hij verliet Los Angeles om Detroit te vervoegen in 2018. Zijn carrièrestatistieken zijn 21,4 punten, 8,7 rebounds en 4,4 assists.
 
Power forward
 
Dit seizoen, schijnbaar eindelijk verlost van zijn fysieke problemen, speelde hij 20 wedstrijden met de Pistons voor 12,3 punten en 5,2 rebounds gemiddeld. Hij is echter niet meer de explosieve en spectaculaire speler van vroeger, zijn spel is altruïstischer geworden, met een neiging om van grotere afstanden te shooten.
 
Blake Griffin, zesvoudig All-Star, kwam nooit verder dan de halve finales van de Conference. Dus toen hij bij New York kwam, was dat misschien een van de laatste kansen van The Beast om te winnen. "Ze hadden behoefte aan een power forward. Ik heb altijd veel respect gehad voor Steve Nash en alle spelers daar. Sean Marks heeft het geweldig gedaan. Het was een moeilijke beslissing, maar ik wilde in een team zitten dat om de titel speelt. Mijn enige doel is om hen te helpen een titel te winnen. Sommige jaren is het realistischer dan andere. Daarom ben ik naar Brooklyn gekomen," vertelde speler aan Bleacher Report.
 
Ook al is hij niet meer in de vorm van zijn leven, toch zal Blake Griffin alles op alles zetten in een dreamteam dat alle kansen aan zijn kant heeft gezet om de eerste NBA-titel in zijn geschiedenis te winnen.

Volg de NBA op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports-optie.