#PickxWomen's Week: deze sterke vrouwen drukten hun stempel op de filmwereld

Films |

Ter ere van PickxWomen’ Week zet Proximus Pickx een week lang alle vrouwen in de bloemetjes. Vandaag is het de beurt aan vrouwelijke pioniers uit Hollywood. Met name: actrices die met hun vertolking de hele filmwereld op hun kop hebben gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Angelina Jolie in Tomb Raider

Gamers onder ons kennen het personage van Lara Croft maar al te goed. In 2001 besloten filmbonzen Hollywood dat Lara Croft voortaan ook op het grote doek moest schitteren en dat met hulp van niemand minder dan Angelina Jolie. Eerst was er wat kritiek op de vertaalslag van Croft: de makers van de film zouden het personage namelijk een iets te hoog Bimbo-gehalte meegegeven hebben, alsook iets te prominente vrouwelijke rondingen. Ondanks dat alles, bleef er een ijzersterke vertolking over die Lara Croft definitief op de Hollywood-filmkaart heeft gezet.

'Lara Croft: Tomb Raider' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Jennifer Lawrence in The Hunger Games

In een alternatieve en dystopische maatschappij worden elk jaar een handvol inwoners uitgekozen om te strijden tot de dood. Maar plots weerklinkt de moedige stem van Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence). Zij neemt de plaats in van haar zus in de zogenaamde Hunger Games en wordt op die manier een symbool van kracht en rebellie tegen deze onmenselijke en gedwongen traditie. Omdat ze handig is met de boog, slim en empatisch is geraakt ze ook steeds verder in het dodelijke spel en groeit ze uit tot een icoon, zowel binnen in de film, als erbuiten.

Alle films van 'The Hunger Games' kan je vinden op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!


Uma Thurman in Kill Bill

Dit drieledige meesterwerk van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino mag zeker niet ontbreken in de lijst. Tarantino voert in de Kill Bill-filmserie immers een hoofdrolspeelster op die sterk, sluw, gewelddadig en toch sympathiek is. Uma Thurman speelt 'The Bride', een huurmoordenares die op haar huwelijksfeest door haar eigen baas bijna om het leven werd gebracht, het overleeft en vervolgens uit is op wraak. Uma Thurman verklaarde na de hype van de films dat ze er hard heeft voor moeten werken. Ze deed immers heel wat stunts zelf. We zijn blij dat Uma heeft doorgezet want dankzij haar kreeg Hollywood er een legendarisch bad ass vrouwelijk hoofdpersonage bij.

Carrie-Anne Moss in The Matrix

In de Matrix-trilogie volgen we uitverkorene Neo (Keanu Reaves) die de wereld moet redden van allesverslindende machines. Ondanks het feit dat Neo ‘the one’ is, kan hij niet alles alleen. Hij heeft hulp nodig bij het ontwikkelen van zijn vaardigheden en die hulp krijgt hij onder andere van Trinity (Carrie-Anne Moss), een talentvolle hackster die Neo helpt de nieuwe wereld rondom hem te begrijpen. Trinity blinkt in de serie uit om haar koele vastberadenheid en doordachte inzichten, iets waar Neo heel wat aan zal hebben. Uiteindelijk worden de twee verliefd op elkaar en proberen ze samen de kwaadaardige machines te verslaan.

'The Matrix' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top