AC Milan en Napoli spelen zondag 14 maart om 20u45 een topwedstrijd in de Serie A. Beide ploegen staan na 26 speeldagen respectievelijk tweede en zesde. Bij Napoli, dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld, rekenen ze op Dries Mertens en Victor Osimhen om hen naar een Europees ticket te loodsen.
Bij Napoli tikken ze momenteel af op 47 punten en de club moet nog een inhaalmatch tegen Juventus afwerken. Als het die zou winnen, kan het naar een vierde plaats stijgen. In Napels lonken ze dan ook naar een ticket voor de Champions League, al moet het ook opletten dat het niet naast een Europa League-ticket grijpt.

Mertens als creatief brein

Om de ambities waar te maken rekenen ze op het aanvalsduo Dries Mertens-Victor Osimhen. De twee oude bekenden van het Belgische voetbal zijn eindelijk weer fit. Mertens miste dit seizoen al heel wat wedstrijden door een enkelblessure, Osimhen was dan weer maanden buiten strijd met een schouder- en hoofdblessure en hij liep een coronabesmetting op. Beiden zijn weer klaar voor de dienst.

Mertens (16 competitiematchen en daarin 5 goals en 6 assists) en Osimhen (11 competitiematchen en daarin 3 goals en 1 assist) stonden afgelopen weekend tegen Bologna niet samen aan de aftrap. Osimhen mocht na 53 minuten Mertens aflossen en de ex-spits van Charleroi scoorde één keer. Napoli won met 3-1.

Velen vragen zich af of het niet beter is met beiden aan de match te beginnen. Osimhen past met zijn kracht en snelheid meer in de rol van centrumspits dan Mertens, die in die rol ook al furore maakte. Toch kan de Rode Duivel als ‘centrocampista’ (een 9,5 zoals Francesco Totti en Alessandro Del Piero dat waren in het verleden) ook brokken maken. Mertens heeft een geweldig inzicht, een goed positiespel en is technisch sterker dan Osimhen. Met zijn passing en doelgerichtheid zou hij een perfect duo kunnen vormen met de ex-spits van Charleroi.

Sterke seizoenstart met Mertens-Osimhen

Dit seizoen speelden ze de eerste zes competitiewedstrijden aan elkaars zijde. Dat verliep zeer goed, want Napoli pakte een 15 op 18. Mertens trof toen 2 keer raak en gaf 3 assists, Osimhen tikte af op 2 doelpunten en 1 assist. Het is wel een feit dat de samenwerking nog beter kan, want ze gaven niet één assist aan elkaar.

Toch bewijzen deze cijfers dat trainer Gennaro Gattuso met het duo Osimhen-Mertens veel mogelijkheden heeft. Beiden zijn weer in topvorm, dus we zijn benieuwd of Gattuso het aandurft om tegen zijn ex-team AC Milan uit te pakken met de succesformule van het begin van het seizoen.

Programma 27ste speeldag in de Serie A:

Zondag:
Torino-Internazionale om 15u op Eleven Sports 1
Cagliari-Juventus om 18u op Eleven Sports 1
AC Milan-Napoli om 20u45 op Eleven Sports 1

Volg de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.