0 op 36! Club NXT heeft nog twee kansen, maar is nu al slechtste uitploeg sinds opstart 1B

Challenger Pro League | Toegegeven... Club NXT had zondagavond in Lommel zeker meer verdiend dan een nieuwe uitnederlaag. Maar desalniettemin moesten de jonkies van Rik De Mil na 90 strijdvaardige minuten toch weer met een nederlaag het veld af. Hierdoor bleef de puntenteller ook na twaalf uitmatchen op nul staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club NXT heeft de komende weken nog twee kansen om die nul alsnog van de tabellen te vegen. Op speeldag 25 trekken de Bruggelingen naar RWDM en op de slotspeeldag volgt er nog een verplaatsing naar KVC Westerlo. De Bruggelingen moeten momenteel minstens 4 op 6 halen om niet de geschiedenis in te gaan als slechtste uitploeg sinds de opstart van 1B. En zelfs dan, kan het zijn dat ze nog te kort komen.

Voor dit seizoen stond die 'eer' op naam van AFC Tubize en Lommel. Beide teams slaagden er in het recente verleden in om amper zeven punten te puren uit veertien uitduels en waren daarmee de slechtste leerlingen van de klas. Lommel SK haalde dat totaal vorig seizoen (2019-2020) terwijl de spelersbus van Tubize in 2018-2019 overal graag gezien was.

Aangezien Club NXT nog maximaal aan zes punten kan komen, verscherpen zij het negatieve uitrecord van Lommel en Tubize. Maar er is nog een 'kaper op de kust'. Lierse Kempenzonen kon in elf uitmatchen ook nog maar vier punten rapen en zit dus ook nog onder het negatieve record. Zij hebben nog wel één kans meer dan Club NXT om zich minstens op gelijke hoogte van Lommel en Tubize te heisen. Lierse speelt nog uit bij Deinze, Seraing en... Club NXT.

Voor Club NXT zit een evenaring van de zeven punten van Lommel en Tubize er alvast niet meer in. Zij moeten mikken op verliesmatchen van Lierse Kempenzonen. Al zal het de Brugse youngsters in Molenbeek en Westerlo toch eerder te doen zijn om gewoon die vervelende nul alsnog van het bord te vegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top