KVC Westerlo leek zondagnamiddag op weg naar een gouden driepunter op het veld van RFC Seraing. Die driepunter zou hen naast de Luikenaars op de tweede plek brengen, maar een late goal van Gueye besliste er toch nog anders over. De Kempenaars slaagden er zo al voor de negende keer in om een voorsprong nog uit handen te geven.
De troepen van Bob Peeters kwamen in 22 competitiewedstrijden al 18x op voorsprong. Dat aantal wordt dit seizoen enkel geëvenaard door Union Sint-Gillis. Toch gaapt er een kloof van 20 punten tussen de geelblauwen uit Brussel en de geelblauwen uit de Kempen. De reden? Union won ook gewoon alle matchen waarin het op voorsprong kwam terwijl Westerlo de drie punten nog uit handen gaf in de helft van de matchen waarin het op voorsprong kwam.

In de nog niet zo rijke geschiedenis van 1B gebeurde het (tot gisteren) nog maar één keer dat een ploeg zo vaak baalde na een voorsprong. In 2016-2017 kwam OH Leuven 16x in een winnende positie en won het uiteindelijk slechts 7x.

Om echt 9x een voorsprong uit handen te geven, daarvoor moeten we dus terug naar het pré-1B tijdperk. Al zit Club NXT de Kempenaars nog wel op de hielen. Zij kwamen 9x op voorsprong en wonnen slechts 1x.